Saif al-Islam is hartstikke bang

Geen categorieokt 28 2011, 10:50
Sneu hoor.
De op een na oudste zoon van Muammer Kaddafi, Saif al-Islam, is doods- maar dan ook echt doodsbang.

Saif al-Islam, de zoon van Muammar Kaddafi, probeert een vliegtuig naar Nederland te regelen vanuit zijn schuilplaats in de woestijn. Hij wil zich in Nederland aangeven bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het Strafhof is op zoek naar Saif al-Islam wegens oorlogsmisdaden.

Ach ja, zo gaat dat met dictators en hun kinderen he? Ze hebben een bijzonder grote mond op het moment dat ze de macht in handen hebben, en denken dat ze veilig zijn, maar als het volk zich tegen ze keert weten ze niet hoe snel ze moeten vluchten.
Volgens een woordvoerder van de Overgangsraad is Saif al in Niger. Hij zou ondergedoken zijn in de woestijn. Ondertussen zou hij een vlucht proberen te regelen naar Nederland. Omdat 'ie bang is dat hij, net als zijn vader, vermoord zal worden.
Het voormalige hoofd van de inlichtingendiensten is ondertussen in het noorden van Mali, waar hij beschermd wordt door gewapende Tuaregs.
Wat een ongelooflijke bangerikken.
Overigens twijfel ik er niet aan dat deze twee figuren uiteindelijk inderdaad berecht zullen worden door het ICC. Ze kunnen zich immers niet blijven verstoppen, en de kans is klein dat ze welkom zijn in andere landen in de regio.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten