Salah Abdeslam is een lafaard

Salah Abdeslam is een lafaard

Broer Mohamed Abdeslam zegt dat Salah zich niet opblies bij de aanslagen in Parijs om "levens te sparen." Onzin. Hij werd gewoon bang.

Is er ook maar iemand in de hele wereld die dit serieus neemt?

De terreurverdachte Salah Abdeslam zou hebben geweigerd zichzelf op te blazen bij de aanslagen van 13 november in Parijs.

Dit deed hij om levens te sparen, aldus zijn broer Mohamed Abdeslam vrijdag in een interview met het Franse BFMTV.

Hij boekte de hotels en huurde de auto's voor een enorm team van aanslagplegers. Vervolgens trokken hij en zijn kornuiten erop uit en slachtten ze zoveel mogelijk onschuldige Franse burgers af. Maar op het laatste moment besloot Salah dat het toch wat veel zou zijn om nog een extra bomgordel af te laten gaan?

Wat een flauwekul. Salah de terrorist maakte zich helemaal niet druk over het doden van onschuldige mensen. Als dat wel zo was had hij op een andere manier ingegrepen, bijvoorbeeld door de autoriteiten informeren over de plannen van zijn cel. Maar nee, hij speelde een rol in de organisatie, deed mee tijdens de aanslagen zelf, en vluchtte daarna naar Brussel waar hij volgens alle berichten nieuwe aanslagen voorbereidde.

Dat is niet het gedrag van een man die burgerdoden wilde voorkomen, maar van een man die anderen weliswaar wil doden, maar die niet van plan is om zelf het loodje te leggen. Met andere woorden, het gedrag van een watje.

Maar ja, de moed niet hebben om jezelf op te blazen is natuurlijk geen goede reden voor een rechter om je een lagere straf te geven, en dus verzinnen Salah en Mohamed dit verhaal. Leuk geprobeerd, maar helaas voor de heren extremisten trapt niemand erin. Salah is een lafaard. Punt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer