Samsom wil "dood vermogen fiscaal afromen"

Geen categoriemei 23 2012, 12:44
Ofwel: de economie kapotbelasten door "de welvarenden" aan te pakken.
Je ziet Diederik Samsom denken: wat Kunduz kan, dat kan ik beter. In een vraaggesprek met Elsevier schetst hij dan ook een programma waarbij links Nederland zijn vingers zal aflikken:
PvdA-leider Diederik Samsom wil zelf premier worden en beschouwt de SP als een 'prima' regeringspartner. Hij wil de economie aanslingeren door het 'dode vermogen' van welvarende burgers fiscaal af te romen. (...) Over de beperking van de hypotheekrenteaftrek zegt de PvdA-leider dat ook de bestaande hypotheken moeten worden aangepakt en niet alleen de nieuw af te sluiten hypotheken, zoals VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie overeenkwamen in hun 'Lenteakkoord'. 
Knap gevonden natuurlijk, "fiscaal afromen". Samsom heeft blijkbaar goed begrepen dat je in campagnetijd nooit hardop moet zeggen dat je belastingen wilt gaan verhogen, daar houden kiezers namelijk niet zo van. Met "dood vermogen" bedoelt de rode roofridder overigens verwerpelijke kapitalistische zaken als spaargeld en aandelen. Daar wil hij dus een lekkere hap uit nemen door die eens extra te gaan belasten. En dan uiteraard alleen bij "welvarende" burgers, want de PvdA is er voor iedereen, pardon: uitkeringstrekkers. Het doet denken aan die bekende uitspraak van Margaret Thatcher: "Hij lijkt het niet erg te vinden dat de armen armer worden, zolang de rijken maar niet rijker worden." 
Overigens gaat deze maatregel natuurlijk precies niets opleveren. De sterkste schouders hebben immers doorgaans ook de beste belastingadviseurs. Nog voordat de maatregel door de Kamer is gejaagd, hebben ze hun middelen allang elders ondergebracht, ver buiten de greep van de Nederlandse Belastingdienst - hallo Brasschaat! Verkiezingstijdketelmuziek dus, bedoeld om SP-stemmers zand in de ogen te strooien. Na de verkiezingen gaat hij immers gewoon met CDA, VVD en D66 een coalitie vormen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten