Samsung: Apple heeft bewust octrooirechten genegeerd

Geen categoriesep 26 2011, 14:41
Hard tegen hard.
Samsung slaat terug: het Zuid-Koreaanse bedrijf beschuldigt Apple van inbreuk op octrooirechten die betrekking hebben op 3G.

Vandaag is de rechtbank in Den Haag begonnen met een reeks kort gedingzaken tussen Apple en Samsung. Inzet is de vraag of Apple bepaalde patenten van Samsung overtreden heeft, die te maken hebben met 3G-verbindingen. De zaak van vanochtend begon meteen al goed, met de bewering dat Apple bewust geen licenties heeft afgesloten en discussies heeft genegeerd: “Apple heeft stelselmatig en bewust octrooirechten van Samsung geschonden.” De advocaat van Samsung denkt daarom sterk te staan in zijn poging om een handels- en verkoopverbod in Nederland te eisen voor de iPhone en iPad. “Er kan wel een verbod geëist worden op basis van deze brede octrooien omdat Apple jaren heeft geweigerd licenties af te sluiten”, zei hij als toelichting op de zaak.

Het zou natuurlijk buitengewoon onprettig zijn als er inderdaad geen iPads en iPhones meer verkocht mogen worden. Gelukkig zal dat zo'n vaart ongetwijfeld niet lopen. Samsung wil Apple waarschijnlijk slechts ontmoedigen meer rechtszaken te beginnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten