Sarkozy gaat af als een gieter

Geen categoriemei 06 2012, 22:23
Hollande wint.
Frankrijk heeft een nieuwe president. Nou ja, binnenkort dan.
Eerder vanavond gaf Nicolas Sarkozy namelijk op. Hollande was er bij de kippen bij om de overwinning te claimen:

In Frankrijk heeft de nieuwe president François Hollande de bevolking tot eenheid opgeroepen. Hij riep zichzelf anderhalf uur na de bekendmaking van de exitpolls tot winnaar uit.

"De verandering die ik u beloofd heb, begint nu", zei de socialist Hollande in zijn overwinningstoespraak. Hij sprak in zijn thuisstad Tulle, waar hij jaren burgemeester is geweest.

Hoewel de uitslag nog officiëel bekend moet worden gemaakt, heeft Sarkozy dus al opgegeven. Hollande kan volgens de exit polls op 52% van de stemmen rekenen. Sarkozy moet het doen met 48%.
Het goede nieuws? Als Europa doet wat Sarkozy wil worden de bevoegdheden en macht van Brussel langzaam maar zeker uitgebreid. Als het echter aan Hollande ligt gaat het allemaal veel sneller. Veel belangrijker is wellicht dat zijn economische plannen Frankrijk economisch in het verderf storten - wat dan ook vrijwel zeker geldt voor de rest van de unie.
Ik hoor u denken: 'Hoe is dat goed nieuws?' Nou:
1. Als de Unie dan uit zijn voegen groeit, laat het dan alsjeblieft gebeuren onder leiding van progressieven.
2. Ik sluit niet uit dat de groei van de Unie, de idiote economische plannen, etc. de woede van de kiezer zullen opwekken. Europeanen zijn veel te passief. We laten het allemaal gebeuren. Misschien dat we er eindelijk iets aan doen als we met onze neus op de feiten worden gedrukt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten