Filmpje! Schaamteloos: Viruswaarheid laat avondklok-zitting direct spaak lopen en wraakt rechter

Filmpje! Schaamteloos: Viruswaarheid laat avondklok-zitting direct spaak lopen en wraakt rechter

Willem Engel. Bron: Screenshot PowNed.

De overheid gaat in "turbospoedappèl" tegen de uitspraak van het hof over de afschaffing van de avondklok. De inhoudelijke zitting over de avondklok volgt nog. Deze zitting gaat over het al dan niet in stand houden van de avondklokmaatregel tot het hof een uitspraak heeft kunnen doen over het hoger beroep van de Nederlandse Staat.

Mensen die de avondklok hekelen zaten waarschijnlijk met spanning te wachten op deze zitting. Het kon namelijk wel eens betekenen dat de avondklokmaatregel (al dan niet slechts tijdelijk) zou worden opgeschort.

Maar nog voor het eerste argument kan worden besproken proberen de mensen van Viruswaarheid al een punt van orde te maken. Viruswaarheid-voorzitter Willem Engel en jurist Jeroen Pols kregen het woord niet van de rechter. Ze bleven er toch doorheen tetteren waarop de Gerechtshof-voorzitter dreigde om Pols uit de zaal te laten zetten. Dat leidde er weer toe dat de voorzitter van het Gerechtshof direct door de mensen van Viruswaarheid werd gewraakt. De zitting was nog niet eens echt begonnen of werd al weer geschorst!

Of het onderdeel van de tactiek van de mensen van Viruswaarheid is, valt niet met zekerheid te zeggen. Het was op z'n minst zéér onbeschoft én heeft ertoe geleid dat de zitting nog langer gaat duren, terwijl het verder klokje tikt. Het gaat hier namelijk om een maatregel die over enkele uren weer van kracht zou moeten zijn, als het aan de Nederlandse Staat ligt in ieder geval.

Viruswaarheid diende een verzoek van wraking in op basis van de volgende gronden:

Viruswaarheid lijkt er bewust op aan te sturen om het proces te traineren, wat wel eens zou kunnen betekenen dat er vanavond een hoop onzekerheid gaat ontstaan over de avondklok. Willem Engel stelde namelijk voor: "We kunnen ook morgen terugkomen." Dat deed hij in reactie op de uitleg van de Gerechtshof-voorzitter dat er nu een wrakingskamer moet worden ingesteld. Volgens de rechter moeten deze mensen nog vanuit huis komen.

In de volgende sessie werd duidelijk dat Viruswaarheid eigenlijk een poging doet om de Nederlandse Staat met haar eigen argument om de oren te slaan, kijk maar:

Hoe dit afloopt? Over een half uurtje weten we meer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties