Schaduwkant van Nederland: Albanese politicus vermoord in Nijmegen

Geen categoriejul 21 2019, 21:00
Festim Lato, een Albanese politicus die zich inzette voor de niet-erkende republiek Chameria, blijkt het slachtoffer te zijn van de moord in Nijmegen van afgelopen zaterdag. Dat meldt NRC.
Nu het komkommertijd is schroeven de meeste kranten hun nieuwsaanbod fors terug. Hier en daar een zinnig artikeltje, in een zee van sportnieuws, ongelukken en moordpartijen. Zo verdween ook het bericht over de moord op een politicus naar de achtergrond, vooral omdat het slachtoffer op het moment van berichtgeving nog niet geïdentificeerd was.
Nijmegen is dus plaats delict geworden van een moord op een Albanese separatist. Albanese media weten ons te vertellen dat het om de 43-jarige Festim Lato gaat, president van de niet-erkende, maar in 2016 alsnog uitgeroepen, Republiek van Chameria. Kennelijk woonde en werkte hij al 25 jaar in Nederland. Of zijn separatisme ook de aanleiding is geweest voor het misdrijf, is nog niet bekend. Schijnbaar had de man schuldeisers achter zich aan.
Een tragisch doch tamelijk absurd verhaal. Je moet je eens voorstellen dat je in Nijmegen woont en je buurman in z'n vrije tijd een eigen republiek heeft uitgeroepen, waardoor hij zelfs contacten in het Europees Parlement heeft. Drie jaar later wordt 'ie vermoord en niemand weet precies waarom. Leg dát maar eens fatsoenlijk uit...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten