Schandalig! ChristenUnie-leider Gert Jan Segers vindt veroordeling Geert Wilders dikke prima

Geen categoriedec 09 2016, 15:00
Want het is nu eenmaal "de wet" dat Nederlanders hun mening niet hardop mogen uitspreken, ofzo.
Hier kan ik dus echt niet tegen:

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: "De onafhankelijke rechter heeft recht gesproken op basis van democratisch vastgestelde wetgeving. Als politicus zie ik het als mijn opdracht om in alle scherpte, maar respectvol deel te nemen aan het maatschappelijke en politieke debat."

Nou vind ik Gert Jan Segers normaal gesproken een prima vent, maar deze reactie slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het is heel leuk en aardig dat hij het als zijn taak ziet om "respectvol deel te nemen" aan het politieke debat, maar dat betekent niet dat mensen die niet 'respectvol' genoeg zijn in de ogen van de politiekcorrecte elite dan maar een strafblad moeten krijgen.
En wat is dat gezever over een "onafhankelijke rechter" eigenlijk precies? Onafhankelijk waarvan? Van politieke partijen? Oh? Dus meneer de rechter heeft geen politieke en culturele denkbeelden? De rechtbank bestaat uit juridische robotten die verkiezingen principieel overslaan omdat ze niets te maken willen hebben met de politiek. Ik heb twee jaar rechten gestudeerd (ja, ja, mee opgehouden) en ik kan meneer Segers vertellen dat ik geen enkele rechtenstudent ben tegengekomen die aan dat beeld voldoet... en al helemaal niet de studenten die van plan waren om uiteindelijk rechter te worden. Juist studenten met die ambitie waren vrijwel allemaal politiekcorrect tot op het bot en buitengewoon links.
En dan ben ik nog niet klaar: "Op basis van democratisch vastgestelde wetgeving." Da's leuk. Dus als we via "democratische weg" beslissen dat de vrijheid van meningsuiting afgeschaft moet worden is dat wat de heer Segers betreft prima in orde?
Dit is dus precies wat er mis is met het moderne Nederland: politici staan niet meer voor de principes die het fundament vormen van onze vrije samenleving, maar zijn zo geïndoctrineerd met de politieke correctheid dat ze onze natuurrechten niet langer serieus nemen.
Bedankt hoort, Gert-Jan, dat je even de poster boy wil zijn van de doorgeslagen politieke correctheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten