Schandalig! EU-topman Jean-Claude Juncker eert KARL MARX in waanzinnige ceremony

Schandalig! EU-topman Jean-Claude Juncker eert KARL MARX in waanzinnige ceremony

Het marxisme heeft geleid tot de dood van tientallen miljoenen mensen in de onderdrukking van honderden miljoenen -- zelfs miljarden.

Het is ongelooflijk, maar op de dag dat Nederland Bevrijdingsdag viert is Jean-Claude Juncker naar het Duitse Trier gegaan om Karl Marx eer te bewijzen. Marx werd 200 jaar geleden geboren in die stad. Ongelooflijk genoeg is daar reden geweest voor Juncker om naar die stad af te reizen en Marx' leven en filosofie te eren.

Natuurlijk is het al erg genoeg dat Juncker bij dat feestje is, maar het wordt nog erger. Meneer gaf namelijk ook een "gepassioneerde speech" waarin hij Marx en zijn nalatenschap verdedigde. Hij zei zelfs dat Marx' zieke, moordzuchtige, vreselijke ideologie een geweldig grote impact heeft gehad op ... Het Grote Europese Project. Ja, op de EU zelf.

"Iedereen doet er verstandig aan om Marx te herinneren omdat herinneren en begrijpen deel zijn van een mooie toekomst. Zonder geheugen zal er niet veel zijn in de toekomst," aldus Juncker. Dan denk je: nu komt er een flinke waarschuwing. Nee hoor, niets is minder waar:

"Marx is niet verantwoordelijk voor de misdaden die zijn zelfverklaarde opvolgers hebben begaan."

En:

"Je moet Karl Marx begrijpen in de context van zijn tijd en geen vooroordelen (tegen hem hebben) gebaseerd op de geschiedenis. Deze oordelen zouden niet moeten bestaan."

Met andere woorden, Juncker vertelde het aanwezige publiek eerst dat we allemaal de geschiedenis moeten kennen... om daar vervolgens aan te voegen dat we de bloederige geschiedenis van het marxisme moeten negeren.

Vervolgens liet de 'president' van de Europese Commissie ook nog even weten dat Marx een grote invloed heeft gehad op de EU, onder meer door mensen als Juncker hoegenaamd duidelijk te maken dat "de taak van onze tijd" is om "sociale rechten" te verbeteren.

Met andere woorden, Juncker ziet zichzelf als erfgenaam van Marx.

Als kers op de taart presenteerde hij een 4,4 meter hoog standbeeld van Marx, dat gedoneerd is door China en vanaf nu in het centrum van Trier staat.

Schandaliger dan dit wordt het niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties