Schandalig: Zwangere vrouw valt, krijgt miskraam én boete van 'sterke arm van de wet'

Geen categoriemrt 14 2012, 13:59
Dit is zonder twijfel het schokkendste verhaal dat ik dit jaar heb gelezen over de handel en wandel van onze 'sterke arm van de wet'.
Een 21-jarige jongedame uit Groningen was zwanger. Ze moest ergens met de bus naartoe. Toen ze uitstapte kwam er ineens een jong meisje voorbij rennen. De toekomstige moeder verloor haar evenwicht en viel hard op haar buik. Meteen voelde ze een flinke steek. 'Oh nee!' dacht ze bij zichzelf.
Op dat moment kwamen er twee politieagenten toesnellen. De vrouw dacht dat ze haar wel zouden helpen. Nou, dat bleek niet het geval te zijn.
Of ze zich even kon identificeren? Nee, helaas, ze had haar ID niet bij zich.
Het gevolg? Ze kreeg een boete aan de broek, waarna de agenten vrolijk wegliepen.
Omstanders bleven de vrouw helpen, een ambulance werd erbij gehaald, ze werd naar het ziekenhuis gebracht alwaar ontdekt werd dat haar kindje inderdaad dood was. Een miskraam dus.

In het ziekenhuis wordt haar angst werkelijkheid. ”Ik had onderweg in de ambulance nog gebeden dat het niet waar zou zijn, maar ik voelde het al. Het kindje was dood.”

Het kleine meisje dat de val onbedoeld veroorzaakte, komt 's avonds op bezoek met haar ouders. ”Dat meisje, een jaar of vijf denk ik, bleef maar zeggen: sorry mevrouw. Het spijt me zo mevrouw. De politie? Niks meer van gezien of gehoord.”

De politie weigert ondertussen te reageren op het verhaal in De Telegraaf. Zogenaamd houdt men bekeuringen namelijk niet bij; een vreemde uitspraak omdat ze een officiële doelstelling hebben voor het aantal uit te schrijven bonnen.
Dit is een grove schande. De politiemensen in kwestie moeten onmiddelijk op het matje worden geroepen om hun excuus aan te bieden. En als ze dat doen moeten maar even geschorst worden. Het is hun taak om mensen te helpen, niet om ze dwars te zitten en daarna snel even een kopje koffie te drinken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten