Schiphol is een grote chaos door een stroomstoring: overal rijen en massa's mensen

Schiphol is een grote chaos door een stroomstoring: overal rijen en massa's mensen

Vannacht is er een stroomstoring geweest bij luchthaven Schiphol, waardoor de systemen niet meer werkten en passagiers onder andere niet (goed) konden in-checken. Na een tijde was alles wel weer opgelost, maar zorgde het oponthoud er voor dat alles uit structuur liep en vluchten uit vielen of sterke vertraging opliepen. De lange rijen met mensen daar nog buiten gelaten.

?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2229500-grote-problemen-op-schiphol-na-stroomstoring-lange-wachtrijen-in-vertrekhallen.html&tfw_site=NOS

De meivakantie is een van de drukste tijden voor Schiphol, met in totaal 5,2 miljoen verwachte passagiers. Vorig jaar ontstonden er lange rijen door de grote hoeveelheid reizigers en misten tientallen mensen hun vlucht. Omdat er dit jaar nog meer mensen worden verwacht, heeft de luchthaven 20 procent meer personeel ingezet.

Als u op vakantie gaat, houdt u vooral rekening met dit soort taferelen op Schiphol. Het treinverkeer zal vast ook aangetast zijn door deze chaos, laat staan het autoverkeer rondom het vliegveld. Anderhalf uur vroeger komen om rustig in te checken zit er ook niet in. U heeft dan te maken met én de chaos van de meivakantie én de gevolgen van de stroomuitval.

Schiphol zou graag willen uitbreiden, maar als we dit soort taferelen zien, dan moeten we onszelf afvragen of dat niet tegen de ratio ingaat. Hoe groter het vliegveld, hoe groter de chaos zal zijn. De infrastructuur is er niet op ingesteld en we kunnen wedden dat uitbreiding voor nog meer problemen gaat zorgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties