Schokkend: CDA-Kamerlid tweet artikel met titel "De jihadziekte zal zich blijven verspreiden"

Geen categorieaug 21 2017, 12:00
Zijn ze dan eindelijk wakker geworden bij het CDA?
Zo, zo. Mona Keijzer, Kamerlid voor het CDA, heeft haar stoute schoenen duidelijk aangetrokken. Kijk maar naar welke column ze linkt op Twitter:
https://twitter.com/MonaKeijzer/status/899525977151328256
Dat is dus dit artikel van Sylvain Ephimenco. De titel van zijn column dekt de lading bijzonder goed: hij stelt namelijk dat het jihadismeprobleem de komende jaren helaas niet kleiner, maar groter wordt. Hij concludeert:

De voedingsbodem van het gewelddadige jihadisme voor duizenden individuen uit Europese moslimkringen heeft een naam: het salafisme. Zolang bestuurders dit niet volmondig onderkennen zal de jihadziekte voortwoekeren. Zolang salafistische moskeeën, boekhandels, gebeds- en ontmoetingsruimten niet worden gesloten, zolang zogenaamde haatimams niet worden uitgewezen of voor de rechter verschijnen en zolang salafistische visuele attributen als boerka en nikab op straat niet worden verboden, zal de ziekte zich blijven verspreiden. En uiteindelijk zal ook de bron van het kwaad, Saudi-Arabië en Qatar, moeten worden drooggelegd.

Met haar tweet maakt Keijzer duidelijk dat ze dit standpunt van Ephimenco volledig deelt, anders had ze er immers wel een negatieve of kritische opmerking bij gemaakt. In plaats daarvan omarmt ze het hele stuk met beide armen.
Prima hoor, maar je vraagt je wel af wanneer het CDA politiek iets met die opvatting doet. Hartstikke leuk om dit soort artikelen rond de tweeten, maar waar blijven de plannen om het jihadisme écht te bestrijden, zowel in binnenland als in buitenland? En heeft het CDA de moed om met name de ChristenUnie en D66 te dwingen om de werkelijkheid onder ogen te zien zodat het volgende kabinet daadwerkelijk effectieve maatregelen kan nemen om de samenleving tegen wannabe terroristen te beschermen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten