Schokkend: politieleiding mogelijk corrupt tot op het bot

Geen categoriejan 14 2019, 8:00
En dat terwijl ze zo goed zijn in het vangen van boeven. Ahem.
De Telegraaf bericht vanmorgen dat de Nationale Politie geconfronteerd wordt met een nieuwe mogelijke corruptiezaak. Er wordt namelijk gekeken naar de mogelijkheid dat er vals is gespeeld bij de aanbestedingsprocedure rond alcoholtesters voor de politie. De krant legt uit:

Dat bevestigen het bedrijf Tomar Europe, dat aangifte deed tegen de Nationale Politie, en bronnen binnen politie en justitie. Met de aanbesteding was 10 miljoen euro gemoeid. Het OM wil ’niet reageren op lopende onderzoeken’. Tomar Europe deed in februari vorig jaar aangifte van misleiding, machtsmisbruik, chantage en bedrog.

Zoals we onderhand gewend zijn van de vaderlandse politie is het onderzoek vertraagd vanwege "gebrek aan capaciteit" bij de Rijksrecherche. Blijkbaar zijn fietsendiefstallen dus niet de enige soorten misdaden die routinematig op de wachtlijst gezet worden. Nee, zelfs bij grote corruptieschandalen is dat het geval -- want ja, het gaat om tien miljoen euro en dat is wel degelijk een serieus bedrag.
Dit is bepaald niet de eerste keer dat de politie geconfronteerd wordt met een mogelijke corruptiezaak. In 2011 was het ook al raak. Toen bleek dat Volkswagen-importeur Pon op ambtenaren had omgekocht. De Telegraaf bracht dat nieuws naar buiten in 2011, vervolgens werd het opgepakt door Follow The Money in 2013.
Met andere woorden, je krijgt bijna de indruk dat dit een cultuurprobleem is. Maar dat zal toch niet in 'welvaartsland' Nederland? We leven toch niet in een bananenrepubliek? Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten