shutterstock 725893483

Schokkend! Toestand Russische oppositieleider Aleksej Navalny nog altijd "zeer zorgwekkend"

Geen categorieaug 22 2020, 17:00
Wederom een zwarte bladzijde binnen de onorthodoxe Russische politiek: de situatie omtrent de (waarschijnlijk) vergiftigde Aleksej Navalny schijnt "zeer zorgwekkend te zijn". De Russische oppositieleider wordt momenteel onderzocht in het Charité-ziekenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn.
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny dronk op een vliegveld een kopje thee en raakte daarna in het vliegtuig onwel. Maar dat gebeurde allemaal niet zomaar. Al snel werd hij -na zijn opname in een ziekenhuis in het Siberische Omsk- in een kunstmatige coma gebracht.
Wat is hier precies aan de hand? Navalny is een opponent van de Russische president Vladimir Poetin. En Poetin is niet erg dol op enige concurrentie. Dat de zittend president iets te maken heeft met een mogelijke vergiftiging van Navalny blijft gissen (zoals wel vaker het geval is met Russisch-gerelateerde zaken), maar opvallend is het allerminst.
De 44-jarige Navalny raakte afgelopen donderdag onwel tijdens een vlucht naar Moskou. Volgens zijn medewerkers en aanhangers was dat als gevolg van een vergiftiging. Het vliegtuig landde daarop in het Siberische plaatsje Omsk, waar Navalny met spoed werd opgenomen.
Volgens de Russische overheid is er echter geen sprake van een vergiftiging van Navalny, maar zou hij last hebben van zijn stofwisseling. Om een lang verhaal kort te maken: Navalny is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis in Berlijn, hij ligt nog steeds in een kunstmatige coma en zijn gezondheidstoestand is kritiek.
Volgens het Kremlin-nieuwsplatform RT News is er verder niets aan het handje:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten