Schokkend: Video's leggen de gruwelijkheid van de terreuraanslag in Nice bloot

Schokkend: Video's leggen de gruwelijkheid van de terreuraanslag in Nice bloot

Verschillende mensen hebben - schokkende - beelden gemaakt van de aanslag in Nice.

Na de gruwelijke aanslag in Nice van donderdagavond, waarbij een aan ISIS gelieerde terrorist minstens 80 mensen heeft doodgereden met een vrachtwagen, beginnen er video's op te duiken van het moment waarop dit allemaal gebeurde.

Het gaat om een compilatie van verschillende video's, die allemaal vanuit een ander perspectief tonen hoe de aanval op de centrale boulevard van Nice, de Promenade des Anglais, zich voltrok. Een vrachtwagen reed daar in op de mensenmassa die daar bijeen was gekomen om de belangrijkste Franse feestdag, Quatorze Julliet, te vieren. Wat een feest had moeten worden voor de Fransen, zeker na de opluchting dat het EK voetbal zonder aanslagen was verlopen, liep uiteindelijk uit op een vreselijk bloedbad. En dat terwijl president Hollande net had aangekondigd dat de noodtoestand, die al maanden duurt, eindelijk zou worden opgeheven. Deze actie is vanzelfsprekend meteen weer ongedaan gemaakt, nadat helaas is gebleken dat dit meer dan nodig is.

De video's tonen hoe de terrorist zijn zware voertuig de boulevard oprijdt, en hoe hij deze doet accelereren, in de hoop zoveel mogelijk mensen te doden. Hoewel geen van de beelden het daadwerkelijk aanrijden van slachtoffers toont, blijven het schokkende beelden.

De dader is waarschijnlijk een Franse Tunesiër van 31 jaar oud. Het zou volgens Franse media om een ISIS-terrorist gaan, maar dat is nog niet zeker, doch waarschijnlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=ltj48IIqsho&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dltj48IIqsho&has_verified=1

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties