Schokkend: Video's leggen de gruwelijkheid van de terreuraanslag in Nice bloot

Geen categoriejul 15 2016, 10:00
Verschillende mensen hebben - schokkende - beelden gemaakt van de aanslag in Nice.
Na de gruwelijke aanslag in Nice van donderdagavond, waarbij een aan ISIS gelieerde terrorist minstens 80 mensen heeft doodgereden met een vrachtwagen, beginnen er video's op te duiken van het moment waarop dit allemaal gebeurde.
Het gaat om een compilatie van verschillende video's, die allemaal vanuit een ander perspectief tonen hoe de aanval op de centrale boulevard van Nice, de Promenade des Anglais, zich voltrok. Een vrachtwagen reed daar in op de mensenmassa die daar bijeen was gekomen om de belangrijkste Franse feestdag, Quatorze Julliet, te vieren. Wat een feest had moeten worden voor de Fransen, zeker na de opluchting dat het EK voetbal zonder aanslagen was verlopen, liep uiteindelijk uit op een vreselijk bloedbad. En dat terwijl president Hollande net had aangekondigd dat de noodtoestand, die al maanden duurt, eindelijk zou worden opgeheven. Deze actie is vanzelfsprekend meteen weer ongedaan gemaakt, nadat helaas is gebleken dat dit meer dan nodig is.
De video's tonen hoe de terrorist zijn zware voertuig de boulevard oprijdt, en hoe hij deze doet accelereren, in de hoop zoveel mogelijk mensen te doden. Hoewel geen van de beelden het daadwerkelijk aanrijden van slachtoffers toont, blijven het schokkende beelden.
De dader is waarschijnlijk een Franse Tunesiër van 31 jaar oud. Het zou volgens Franse media om een ISIS-terrorist gaan, maar dat is nog niet zeker, doch waarschijnlijk.
https://www.youtube.com/watch?v=ltj48IIqsho&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dltj48IIqsho&has_verified=1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten