Schokkend! WHO: Er is nog geen bewijs dat coronapatiënten na herstel immuun zijn

Schokkend! WHO: Er is nog geen bewijs dat coronapatiënten na herstel immuun zijn

Een vergadering over de coronacrisis. Bron: Shutterstock.

Het gerucht was er al langer, tal van wetenschappers waarschuwden ons er al voor en nu onderstreept de WHO het ook nog maar eens. Er is nog geen bewijs dat coronapatiënten na herstel immuun zijn, de WHO waarschuwt landen dan ook om voorlopig nog niet te gaan werken met zogeheten 'immuniteitspaspoorten'.

Dit zegt de WHO naar aanleiding van een maatregel in Chili. Daar kunnen vanaf volgende week mensen die genezen verklaard zijn weer vrij over straat lopen - met een speciaal document 'het immuniteitspaspoort'.

Het is namelijk nog helemaal niet zo zeker dat als men antilichamen heeft, men ook immuun is. Al maanden loopt men hier nu al over te speculeren, en nu onderschrijft de WHO dit ook. Er is nog te veel onduidelijk om al met 'immuniteitspaspoorten' te gaan werken.

"Voordat je met middelen als zo'n immuniteitspaspoort komt, is er nog heel veel onderzoek nodig naar de opbouw van immuniteit. Je moet zekerheid kunnen bieden en geen schijnzekerheid. Nu is nog onduidelijk in welke mate mensen immuniteit opbouwen na een covid-infectie, zeker als die mild is verlopen. Het coronavirus kan zich net als het griepvirus elke keer een beetje aanpassen. Als je in China het coronavirus hebt opgelopen en ziek bent geworden, is niet uit te sluiten dat je in Duitsland door een net iets andere variant ziek wordt."

Er zal nog meer onderzoek moeten worden gedaan voordat landen met een systeem rond 'immuniteitspaspoorten' gaan werken. Het is te hopen dat Chili ook luistert naar de WHO-boodschap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus WHO Immuniteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties