Schokkende cijfers: 92 procent van de getrouwde vrouwen in Egypte is genitaal verminkt

Geen categoriemei 11 2015, 16:00
De meeste vrouwen worden verminkt in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.
Dit zijn ongelofelijke cijfers: 92 procent van de getrouwde vrouwen in Egypte zijn genitaal verminkt, blijkt uit statistieken van de Egyptische minister van Gezondheid Adel Adawy. Het gaat om vrouwen in de leeftijd van 15 tot 49 jaar. Het cijfer is nog hoger (95 procent) op het Egyptische platteland.
Volgens de minister ondergaan de meeste vrouwen de 'procedure' tussen 9 en 12 jaar. Minder dan een derde van de 'operaties' wordt uitgevoerd door doktoren. Volgens de website Egyptian Streets zijn de cijfers onthuld tijdens een conferentie naar aanleiding van de resultaten van een demografisch en gezondheidsonderzoek.
De Daily Mail schrijft dat 30 procent van de getrouwde vrouwen vindt dat de genitale verminking moet worden verboden, maar meer dan de helft is er juist voorstander van de verminking om religieuze redenen. Genitale verminking is nog altijd zeer populair in Egypte, ondanks het verbod sinds 2008:
Egypt has one of the highest rates of female genital mutilation in the world and criminalised the practice in 2008, but it remains widespread.
Human rights group Equality Now revealed earlier this year that almost one in four survivors of female genital mutilation in the world is from the country.
https://twitter.com/MailOnline/status/597732336478871553
Het mag dan wel officieel verboden zijn in Egypte om vrouwen te verminken, maar dat betekent overduidelijk niet dat het niet meer gebeurt. De meeste verminkingen worden aangericht zonder tussenkomst van een dokter. Het is verschrikkelijk dat deze middeleeuwse praktijken nog steeds plaatsvinden, en voor een deel ook nog met goedkeuring door de vrouwen zelf. Dat snap ik echt niet.
Hopelijk leven we ooit in een wereld waarin deze nare praktijken niet meer voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten