School verbiedt tikkertje tijdens het speelkwartier

School verbiedt tikkertje tijdens het speelkwartier

René Peters is CDA-wethouder in Oss. Hij houdt al geruime tijd een lezenswaardig blog bij waarin hij schrijft over actuele beleidszaken. Vandaag besteedt hij aandacht aan het bizarre besluit van een school in Bodegraven om tikkertje te verbieden. De reden? "Het is heel fysiek. Daar komt vaak ruzie van."

Peters noemt dit het 'Rubbertegel-syndroom', daarmee verwijzend naar de neiging van onze samenleving om elk risico op fysiek of geestelijk letsel bij kinderen tot nul te beperken (zie de alom aanwezige rubber tegels in speeltuinen). Ik vraag me af of het niet ook te maken heeft met de feminisering van het basisonderwijs. De vrijwel uitsluitend vrouwelijke leerkrachten lijken vaak nauwelijks begrip te hebben voor het feit dat jongetjes graag jongensachtige dingen doen in het speelkwartier.

Lees zijn hele post hier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties