Schurkenkabinet laat horeca-ondernemers nog twee weken verpieteren: plan in de maak om 21 april terrassen te openen

Schurkenkabinet laat horeca-ondernemers nog twee weken verpieteren: plan in de maak om 21 april terrassen te openen

Lege winkelstraten en failliete winkels, door de lockdown. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

Het zou mogelijk kunnen dat eind april de terrassen in Nederland weer open mogen. De horecasector mocht voor enkele maanden haar deuren niet openen, maar er lijkt eindelijk verandering hierin te komen. Haagse bronnen melden dat er plannen worden gemaakt om de terrassen en winkels weer te openen op 21 april en mogelijk zelfs de avondklok af te schaffen. Maar eerst nog twee weken verpieteren en op een houtje bijten, natuurlijk.

Bronnen bevestigen aan de Telegraaf dat er plannen worden gemaakt om Nederland eind april weer een beetje open te laten gaan. Het kabinet verwacht eind deze maand een omslagpunt te bereiken, want zeker zes miljoen Nederlanders zijn dan bestand tegen het virus wegens een recente besmetting en of een vaccinatieprik.

Daarom werkt men opnieuw aan een routekaart die duidelijk aangeeft wanneer wat weer open mag, met als eerste stop op 21 april terrassen die weer open mogen voor het publiek. Als u dat bekend in de oren klinkt, kan dat kloppen. Routekaarten zijn eerder gehanteerd door het olijke duo Rutte en De Jonge, en hebben in het verleden ook al zo goed gewerkt, maar niet heus.

Hoe dan ook: het huidige coronabeleid en sommige van de draconische maatregelen staan al weken, zo niet maanden, onder druk. Vroeg of laat zou het kabinet toch inzien dat men met een andere aanpak zou moeten komen. Het lijkt er op dat eind april de zwaar getroffen sectoren eindelijk weer wat ademruimte krijgen. Een klein beetje dan, door een rietje.

Als de cijfers het in de optiek van Rutte en De Jonge toelaten wordt Nederland dan zelfs verlost van die ellendige avondklok en kunnen kleine ondernemers proberen de schade te herstellen van de afgelopen maanden. Helaas weet je het nooit helemaal zeker met dit flipfloppende demissionaire kabinet, dus voorlopig moet men nog maar niet de vlag uit hangen. En de aankomende twee weken wordt het sowieso nog even lekker helemaal kapotgaan aan dictatoriaal coronabeleid. Fijn!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties