Seculiere helden zetten islamistische hel Iran voor derde dag op rij op stelten: 'Weg met de dictator!'

Geen categoriedec 30 2017, 13:00
In Iran is de bevolking in opstand gekomen tegen het zwaar-islamistische regime uit Teheran. De ayatollahs worden verketterd door een woedende burgerbevolking, die eindelijk een klaar is met al die religieuze dwang.
https://twitter.com/aawsat_eng/status/947057638927462400
In Iran is het hek van de dam. Wat oorspronkelijk begon als een demonstratie tegen steeds duurder wordende levensmiddelen heeft zich ontpopt tot een krachtige vuist tegen de heersende macht. De ayatollahs - die het land sinds de 'revolutie' van 1979 systematisch ontdoen van iedere vorm van moderniteit, vrijheid van meningsuiting, secularisme en pro-Westerse sympathieën. De Iraanse machtshebbers dachten te scoren door een jaarlijkse "Dood aan Amerika"-dag te organiseren, maar het is nu al een halve week een "Dood aan de dictators"-festijn.
Filmpjes uit de islamitische republiek zijn ongelofelijk bemoedigend. Mensen lijken na bijna 40 jaar islamistische ellende eindelijk volledig te zijn uitgekeken op sharia-regeringen die homo's ophangen en vrouwen verplichten als veredelde mummy's over straat te gaan.
https://twitter.com/hdagres/status/947048486188584960
Of de demonstraties ergens toe gaan leiden is nog onduidelijk: het Iraanse regime is oppermachtig en heeft diens zaakjes goed geregeld. Ook zal men er niet voor terugdeinsen om uiteindelijk het leger in te zetten om de demonstraties desnoods met bruut geweld uit elkaar te schieten. Maar dat de aanhoudende demonstraties zo'n beetje een existentieel gevaar voor de hyperreligieuze ayatollah-kliek vormt, dat moge wel duidelijk zijn. Want zelfs in het plaatsje Qom, waar de geloofsautoriteiten zetelen, gaat men massaal de straat op:
https://twitter.com/farnazfassihi/status/947001192344969216
Ik zou zeggen: bring it on! Het Iraanse volk verdient het dat de hele wereld zich als één man achter hen opstelt. Vrijheid is een belangrijk goed, en mondige burgers die opstaan tegen tyrannie zijn altijd +1. Het zal nog gevaarlijker gaan worden voordat het Iraanse volk daadwerkelijk vrij is, maar dat is geen reden om de pootjes bij voorbaat al te laten hangen. Dus zet 'm op, moedige Perzen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten