Segers blijft trouw aan coalitie en staat voor afschaffing dividendbelasting

Segers blijft trouw aan coalitie en staat voor afschaffing dividendbelasting

Segers is ongetwijfeld trots op zijn positie in het kabinet. Als kleine christelijke partij mag hij naast de broeders van het CDA plaatsnemen in de coalitie. ChristenUnie staat pal voor het regeerakkoord. Dat is op zich prijzenswaardig: hij valt Mark Rutte niet af. En dat is belangrijk want de stabiliteit van de regering staat op het spel en als er nieuwe verkiezingen komen is het nog maar zeer de vraag in welke mate Nederland überhaupt nog bestuurbaar is. Voor Segers geldt: doorpakken en investeren in het bedrijfsleven.

Segers is voorstander van het afschaffen van de dividendbelasting. Wellicht eerder vanwege de stabiliteit van de coalitie, dan het overtuigd zijn van de maatregeleneffectiviteit.Hij spreekt in dezelfde termen als Mark Rutte: 'vestigingsklimaat' en 'concurrentiepositie'. Inderdaad relevante economische concepten waar belastingdruk zeker invloed op heeft. Maar vergeet niet dat een aantal euro's meer of minder niet direct een probleem zijn voor het internationale bedrijfsleven, dat miljarden aan omzet maakt.

Nederland heeft een uitmuntende infrastructuur (ook al slipt het wat dicht), goede communicatiemiddelen en aansluiting op het industriële hart van Europa: het Rijnland. Nederland kan worden gezien als het 'Egypte' van Europa, waar de rivieren van het continent samenkomen, vruchtbare gronden bestaan en veel handel wordt gedreven. Voldoende historische en geografische redenen voor wie dan ook om zich in Nederland te willen vestigen.

Toch bleek Unilever niet overtuigd. Ondanks eerdere berichten die zij verstuurden over het verplaatsen van een kantoor naar Nederland, trokken zij deze ineens weer in. De communicatie vanuit Unilever over hun plannen is sowieso vreemd. Zo lang er geen definitief besluit lag is het communiceren hierover per definitie prematuur. Waarom zou je als bedrijf de onzekerheid van een rectificatie willen lopen? Eerst waren er plannen om te komen, vervolgens werd heroverwogen. Wat Unilever nu precies van plan is blijft onduidelijk. Wel wordt door de communicatie vanuit Unilever het beeld geschetst dat de afschaffing van de dividendbelasting daadwerkelijk relevant is voor hun aandeelhouders.

Begrijpelijk, want het kost hen wél geld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties