Sepp Blatter geschorst als FIFA-voorzitter

Sepp Blatter geschorst als FIFA-voorzitter

Vanwege het strafrechtelijk onderzoek naar de 79-jarige Zwitser, mag hij voorlopig geen voorzitter zijn.

De ethische commissie van de FIFA heeft voorzitter Sepp Blatter voor 90 dagen geschorst. Aanleiding is het strafrechtelijk onderzoek tegen de voetbalbaas. De bejaarde Zwitser wordt onder meer verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden. Zoals De Dagelijkse Standaard vorige week schreef:

Zo zou hij in 2011 maar liefst 1,8 miljoen euro hebben overgemaakt aan Michel Platini, de voorzitter van de UEFA. Volgens de boekhouding zou dit gedaan zijn voor werk dat Platini (een voormalige topvoetballer) uitvoerde rond de eeuwwisseling. Deze werkzaamheden zouden echter niet in het belang zijn geweest van de FIFA.

Op 26 februari volgend jaar zou er sowieso een opvolger worden verkozen voor Blatter. De FIFA-coryfee werd in mei herkozen als voorzitter maar besloot enige tijd later toch op te stappen in verband met de vele corruptieschandalen in de voetbalbond. Eigenlijk zou hij dus pas in februari echt opstappen, maar met deze schorsing lijkt het erop dat het einde van Blatter eerder aanbreekt dan eerst werd gedacht. Door deze schorsing is zijn positie bij FIFA niet langer houdbaar.

De schorsing is een klap voor de 79-jarige voorzitter van de voetbalbond. Na zijn lange FIFA-carrière had hij zeker gehoopt op een meer eervol afscheid, maar het ziet ernaar uit dat dat er niet meer inzit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
voetbal FIFA Sepp Blatter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer