Serveerster hoorde deze twee brandweermannen met elkaar praten over hun werk. Toen besloot ze om hen te belonen

Serveerster hoorde deze twee brandweermannen met elkaar praten over hun werk. Toen besloot ze om hen te belonen

Maar wat ze niet wist is dat de brandweermannen ook een verrassing in petto hadden voor haar.

Een serveerster in Amerika besloot onlangs om de maaltijd van twee brandweermannen te betalen nadat zij ze hoorde praten over hun zware werk. De twee hadden al 12 uur lang niet gegeten en waren helemaal afgepeigerd omdat ze een enorme brand hadden geblust.

Het was een enorme rotdag geweest voor de mannen. Ze waren een warenhuis ingerend en waren een grote brand te lijf gegaan. Helaas liet de brand zich niet gemakkelijk bedwingen: ze konden pas relaxen toen ze 12 uur lang geblust hadden. Als je wat bluservaring hebt weet je dat dit ongelooflijk zwaar is; dat voelt werkelijk als niet één, maar als twee marathons.

Ze spraken daar met zijn tweeën over; serveerster Liz Woodward hoorde het allemaal woord voor woord. Ze had altijd al ontzettend veel respect gehad voor brandweermannen, maar nu besloot ze om iets terug te doen voor deze helden: ze betaalde hun rekening uit eigen zak en schreef ze een buitengewoon lief briefje.

note-465x620

Met andere woorden:

"Ik betaal jullie ontbijt vandaag - Bedankt voor alles wat jullie doen; dat jullie anderen dien en dat jullie gebouwen in rennen waar anderen juist uit proberen te ontsnappen. Wat jullie rol ook precies is, jullie zijn moedig, dapper en sterk... Bedankt dat jullie zo moedig en badass zijn!"

Ze voegde eraan toe dat de heren gedreven worden door vuur en aangedreven door moed.

Brandweerman Tim Young publiceerde het briefje op zijn Facebook-pagina en nam de tijd om haar te bedanken. Hij vond het geweldig wat Liz had gedaan. Toen ontdekte hij iets bijzonders: Liz was namelijk geld aan het inzamelen voor haar vader, die verlamd is. Met het geld wilde ze een klein busje voor hem kopen waar hij met zijn rolstoel in kan rijden.

Tim Young zag het en besloot zijn vrienden en kennissen te vragen om Liz een handje te helpen. Ze had $17.000 nodig; hij vroeg iedereen om rijkelijk te doneren.

we did it

Het gevolg liegt er niet om: in een mum van tijd haalde de brandweerman maar liefst $38.000 op voor de vriendelijke serveerster.

Wellicht het mooiste van dit alles? Liz en de brandweermannen zijn vrienden voor het leven.

Zo zie je maar weer: wie goed doet, goed ontmoet!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties