SGP-dame wil doodstraf invoeren

Geen categorieokt 05 2014, 18:00
Oh mijn God, ze is net een terrorist!!11!!
Lilian Janse, het eerste vrouwelijke gekozen raadslid van de SGP, zegt in een interview met Trouw dat ze het een prima idee vindt om de doodstaf opnieuw in te voeren. De christenconservatieve dame baseert zich daarbij op de bijbel, die de doodstraf in bepaalde gevallen goedkeurt.
We citeren de dame zelf maar even:

We mogen, volgens de Bijbel, wel besluiten om een einde te maken aan het leven van een moordenaar of een verkrachter. Van mij mag de doodstraf weer worden ingevoerd. Snel en niet extra pijnlijk of zo - het hoeft geen show op de markt te worden zoals in de Arabische wereld gebeurt. Ja, ook zíjn leven is van God gegeven, maar iemand die zulke gruwelijke dingen doet, heeft al zijn rechten verspeeld. (...) Het klinkt misschien hard, maar ik geloof dat ik - zolang ik het vreselijke lot van zijn slachtoffers maar in gedachten houd - zelf de beul zou kunnen zijn."

Dat ze zelf de beul zou kunnen zijn durf ik te betwijfelen - er zijn niet veel mensen die en ander zomaar even om het leven kunnen brengen - maar dat doet verder niet te zake. Het gaat er immers om dat ze in bepaalde gevallen wil dat criminelen de doodstraf kunnen krijgen. Heel specifiek zegt ze dat het dan om verkrachters en moordenaars gaat. Die zouden hun recht op het leven verspeeld hebben.
Daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar het is volstrekt belachelijk om vervolgens net te doen alsof ze vergelijkbaar is met de heren massamoordenaars van ISIS. Helaas is dat precies wat GeenStijl doet:

Volgens de Jezussharia waar Lilian Janse heilig in gelooft verdient een heel dorp de doodstraf als slechts één iemand een ander sprookjesfiguur aanbidt dan die van Lilian Janse. En er zijn nog veel meer redenen (spiegel) om als bijbeltrouwe SGP'er iemand de doodstraf op te willen leggen. Als Lilian Janse niet Lilian Jansen maar Abu el Vlissingen had geheten, had het de komende week nergens anders over gegaan dan haatmoslims die hun haatkalifaat op basis van de haatsharia willen invoeren om westerlingen ter dood te veroordelen.

Het is te triest voor woorden dat het gezegd moet worden, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Janse heeft helemaal niet gezegd dat je hele dorpen mag uitmoorden als er één iemand niet in God gelooft. Het is alleraardigst dat GeenStijl daar een voorbeeld van kan vinden in de bijbel (er staan wel meer minder prettige zaken in), maar het christendom - ook dat van de SGP - heeft zich dusdanig ontwikkeld dat je je geen zorgen hoeft te maken over christenextremistische genocides. Ze benoemt heel specifiek twee soorten misdadigers die wat haar betreft de doodstraf verdienen (en dan niet door het hoofd af te hakken, maar door de elektrische stoel dan wel door een spuitje): verkrachters en moordenaars. That's it, punt.
Het slaat dus volstrekt nergens op om net te doen alsof ze een gevaarlijke gek is die nauwelijks kan wachten tot ze andersdenkenden over de kling mag jagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten