Sharia voor Brunei: sultan voert steniging voor homoseks en overspel in

Geen categoriemaa 31 2019, 21:00
De sultan van Brunei voert de sharia in. Doodstraf door steniging voor homoseks en overspel. Stelen kost je een hand en een glaasje alcohol kost je een paar zweepslagen! Dat meldt het AD.
Hassanal Bolkiah, sultan van Brunei, wilde dergelijke wetten in 2014 al invoeren. Hij zag dit als 'Gods leiding' maar Allah wist niet te voorkomen dat het nieuws uit zou lekken op Reddit, waardoor zo'n beetje heel de wereld de ideeën af ging keuren.
De sultan weet zelf ook wel dat hem dit, op z'n zachtst gezegd, niet populair maakt bij de wereldgemeenschap, maar daar heeft hij in alle eerlijkheid behoorlijk lak aan. In een reactie geeft hij aan dat men de wetten en zijn natie maar te respecteren heeft, zoals Brunei dat ook bij andere landen doet.
Naast diverse wereldleiders maakt ook George Clooney zich als politiek activist druk om dit soort landen en roept op tot een boycot. Dat haalt natuurlijk niks uit want in Brunei spuit de olie al uit de grond als je een keer te hard niest, dus heeft iedereen eigenlijk het nakijken. Een boycot op olie heeft nog nooit gewerkt, zelfs IS wist er miljoenen mee buit te maken. Dat idee is dus ook van tafel.
Het enige wat zou kunnen werken, lijkt een militaire interventie te zijn. Maar ja, welk land gaat de diplomatieke rel zo lang willen doorstaan om homo- en vrouwenrechten af te dwingen bij een soeverein land? Nee, we zullen het moeten doen met wat activistjes op het Malieveld en wat ophef op Twitter. Of de olie moet daar ineens opraken natuurlijk, dan kun je die sultan zo aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten