Shoot me now! 'Binnen drie jaar verkoopverbod op gasgestookte cv-ketels'

Shoot me now! 'Binnen drie jaar verkoopverbod op gasgestookte cv-ketels'

Want global warming. Ehm, klimaatverandering.

Je wordt er langzamerhand steeds vermoeider van: het grote bedrijfsleven en radicale milieuclubs die samenwerken om de consument een oor aan te naaien. Nu dit weer:

Binnen drie jaar moet het verboden worden om een gasgestookte cv-ketel te kopen. Daarvoor pleiten vijftien partijen, waaronder Gasunie en Essent, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Uneto-VNI en milieuorganisaties als Greenpeace.

Volgens het Algemeen Dagblad is de kans "groot" dat de coalitiepartijen het plan overnemen. Dit houdt in dat het vanaf 2021 verboden wordt om gasgestookte cv-ketels te verkopen. Wel vermeldt de krant heel blij dat de milieugestapo je huis niet binnenvalt als je nog een "ouderwetse" ketel hebt vanaf dan. Pas als die vervangen wordt moet je een "milieuvriendelijk alternatief" (eigenlijk is het dan geen alternatief meer, maar een verplichting) kopen.

Je zou denken: hoe komt het toch dat de bedrijven en organisaties op één lijn zitten. Nou: geld.

Alternatieven zijn onder meer hybride en ook volledig elektrische warmtepompen. Die gebruiken minder of zelfs helemaal geen gas. Ze zijn wel fors duurder, ook na aftrek van subsidie.

Maar 'beloven' de bedrijven, ze gaan er echt álles aan doen om die andere versies van de ketel "goedkoper" te maken. Uiteindelijk. Niet goedkoper dan een gasketel, haha!, maar wel goedkoper dan nu. Hopen ze. Enzo.

Zoals Alexander Sassen van Elsloo terecht twittert:

Inderdaad. Shoot me now. Ik ben er klaar mee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer