Sint Maarten zowel boos als verdrietig na gewelddadige dood van geliefde agent

Geen categorieaug 09 2015, 10:00
Twee overvallers schoten de wetsdienaar door het hoofd. De man heeft het niet overleefd.
Toen twee overvallers een juwelier te grazen namen op het Antilliaanse eiland Sint-Maarten en hem overvielen, kwam agent Gamali Benjamin in actie. De man snelde achter de criminelen aan op zijn fiets, maar moest de achtervolging spoedig staken. De criminelen waren immers bewapend en schoten op de agent. Die werd daarbij in het hoofd geraakt en viel op de straat vlak voor het parlementsgebouw van het eiland.
Nu, enkele dagen later, is Benjamin overleden:
Op Sint Maarten is gisteren politieagent Gamali Benjamin ('Benji') overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.
De schietpartij bracht veel reacties en emotie teweeg op het Caribische eiland. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de 'misdaadgolf' tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.
De inwoners van het eiland zijn de geweldsspiraal meer dan zat, en laten dat ook zien. Dat een populaire inwoner van het eiland is neergeschoten, is voor velen dan ook onverteerbaar. Winkeliers in de straat waar Benjamin vaak patrouilleerde op z'n fiets houden de deuren van hun zaak tijdelijk gesloten. De collega's van de vermoorde Benjamin hielden een indrukwekkende parade met hun politiewagens:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/11863749_827245494016241_1646061261_n.mp4"][/video]
.
Van de daders van de aanslag ontbreekt helaas nog wel steeds ieder spoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten