Slachtoffer...... En hartstikke schuldig.

Slachtoffer...... En hartstikke schuldig.

Frappant eigenlijk hoe weinig zelfreflectie de samenleving kent.
We schelden en klagen wat af. Het beleid deugt niet, de ziektekosten lopen uit de hand, de ouderen worden gepakt, de regering krijgt de werkeloosheid niet omlaag, alle overheden liegen dat ze barsten, we worden besodemietert, enz.

En inderdaad, allemaal in meer of mindere mate waar.
Maar ..wat doen we er aan?
Helemaal niets.

En wat hebben we gedaan om te voorkomen dat het zover kwam?
Nog minder!
We bleven lekker knus stemmen op partijen die nu geen ommekeer kunnen maken, die verstrikt zitten in een neerwaartse spiraal en ons meesleuren.
Onder het mom dat wij hen mandaat gegeven hebben door te stemmen op hun partij laten we ons iedere maat aanmeten.

Onbegrijpelijk dat een heel volk, bijna 17 miljoen mensen, zich dusdanig opstelt. Zo zichzelf in de slachtofferrol laat drukken en het aangedane accepteert en slikt als ware we met zijn allen slaven der elite.

We spreken bij ‘het verzet’, waartoe ik hBC ook reken, onder elkaar wel eens uit dat we toch wel zien dat er wat verandert. Neem de rellen omtrent zwarte Piet maar. Dan ineens out of no where 2 miljoen mensen die de Pietitie tekenen.
Prachtig hoor, laat dat duidelijk zijn. Maar een lachertje als je kijkt naar wat ons verder wordt aangedaan, wat we toelaten en de soms zeer ver strekkende gevolgen van al die andere beleidsmaatregelen.

Of die regels nu door Brussel zijn opgelegd of niet, onze overheid, onze regering, dit waardeloze kabinet met haar puppets on a string, dat voert genadeloos uit wat Brussel of multinationals middels hun verworven vermeende rechten of middels lobbyisten weten te ‘regelen’. En natuurlijk is het zo dat als een minister hier in Nederland iets leuks belastingtechnisch bijv. weet te regelen voor een multinational, dat hij/zij daar wijzer van wordt. En wij niet.
Het is een klein cirkeltje waarin de stront ronddraait hoorde ik laatst iemand opmerken. Loodgieter van beroep. ZZP-er ook nog. Arme man. In de stront zitten, in de stront roeren, andermans stront opruimen en waarvoor? Om met de wimpers, vingertoppen, op zijn tandvlees ‘levend’ de eindstreep te halen.
Welke eindstreep dan? Tja .ga maar eens als ZZP-er je voor je oude dag verzekeren. Dat moet je toch zelf verzorgen. Tegen premies die vaak onbetaalbaar zijn. En omtrent het eindresultaat? Daarover is geen discussie mogelijk. Niets gegarandeerd, niets wat vast staat. Als de overheid voor zichzelf, Brussel of andere boze plannetjes geld nodig heeft, dan is geen enkele afspraak, mondeling of op papier meer geldig.

Volksvertegenwoordigers hebben schijnbaar de macht om precies het tegenover gestelde te doen. Niet het volk vertegenwoordigen maar zichzelf, het geld, de elite.

En wij zijn daar minstens net zo schuldig aan als de mensen die misbruik maken van onze gemakzucht, ons ‘blinde’ vertrouwen, ons stemgedrag, onze slaafse houding.
Jaren terug hadden we in Nederland eens de discussie of je als je van huis ging met de ramen open niet schuldig was aan uitlokking van diefstal/inbraak. Natuurlijk niet!
Maar het feit dat een dergelijke discussie zich ontwikkelt zegt eigenlijk al alles.
Alsof wij ons moeten laten welgevallen dat we omringd zijn met criminelen die alles wat van ons is zich mogen toe-eigenen? Tot aan zwarte Piet aan toe!

En we klagen maar verder en verder, liefst achter gesloten gordijnen in de volledige anonimiteit en vooral op een volume zodat zo weinig mogelijk mensen het horen.
Want we schamen ons schijnbaar om op te komen voor onze eigen normen en waarden. Onze rechten, om op te komen voor wat ons is.

Ronduit belachelijk natuurlijk.
Maar het volk krijgt op deze wijze wel de vertegenwoordigers die het verdient!
En natuurlijk eigenen die zich meer en meer macht toe zodat ze zichzelf in stand kunnen houden en het plunderen van onze rijkdommen, soevereiniteit en zelfbeschikkingsrechten op ongekende wijze wordt voortgezet.

Er moet een bom komen die heel het systeem opblaast. Van binnenuit, van buitenaf.
Ik zou bijna zeggen, alle middelen zijn geoorloofd. Uiteindelijk doen de beleidsmakers precies hetzelfde, die zetten ook alle middelen in.
En in principe mag dan de politie, ME, defensie e.d. schijnbaar ter beschikking van die overheid staan om de orde te handhaven maar als die orde berust op onderwerping en onderdrukking dan zouden politie, ME en defensie natuurlijk de zijde van het volk moeten kiezen. Want veel mensen hebben natuurlijk de angst geconfronteerd te worden met zo’n rammende ME-er met wapenstok e.d. Of dat ze bij demonstraties met waterkanonnen worden teruggedreven. Dat is nou precies de reden ook waarom men zulke beelden de wereld in stuurt. De verschrikkelijke beelden van over de hele wereld waar vele volkeren de onderdrukking niet meer pikken, opstaan, zich gaan verzetten tegen het ontmantelen van alles wat hen lief is.
En daarbij vallen rake klappen, natuurlijk. De graaiers en zakkenvullers laten zich niet zo maar van hun gouden troon stoten. Zou u dat doen als u zo makkelijk zoveel geld, status en macht kon behouden? Dan zou u ook om u heen slaan toch? Natuurlijk, uitzonderingen daar gelaten.

Wij Nederlanders echter, zijn verworden tot op wereldschaal bekeken, model slaven.
Waarmee een Rutte en andere minister presidenten, ministers en staatssecretarissen pronken over heel de wereld. Zie hoe wij in Nederland heel een volk aan het overheidsinfuus gekregen hebben en hoe men siddert en beeft als wij nog maar onze hand bewegen richting het kraantje. En zet men door? Dan sturen we een politionele macht op hen af die meer overeenkomsten vertoont met lugubere machtshandhavers uit in het verleden liggende conflicten op wereldschaal. Inmiddels nog wat beter toegerust met uniformen en wapens die zeker ontzagwekkend zijn. Maar die helaas in Nederland, met onze toestemming, altijd naar de verkeerde wijzen.

Wij hebben als volk het toegelaten dat ons zoveel is afgenomen, zaken die we vanzelfsprekend vonden, waarvoor we betaalt hebben. Soms heel ons leven.
Met een lach zien we hoe ministers gemaakte afspraken de nek omdraaien en hoe wij wat we dachten te hebben aan zekerheden per direct in meer of mindere mate gewoon kwijt zijn. Pensioenen, AOW, ziekenfonds, het duurder worden door mislukte privatiseringen van producten en diensten, het mislukken van zaken door graaien en zakkenvullen, de schijnbare onmacht van de overheid er wat aan te doen .één en al ergernis en frustratie voor velen. En we doen niets!
We zien hoe we middels allerlei constructies waar onze overheid zich achter kan verschuilen mee gesleurd worden in conflicten, hoe we hier mensen die een arbeidzaam leven achter de rug hebben op water en brood zetten terwijl we miljoenen/miljarden de grens overzetten? Dat criminelen in gevangenissen het beter hebben dan onze bejaarden, dat onze zorg onbetaalbaar wordt, langer doorwerken > lagere pensioenen, ga zo maar voort.
En dan willen we ons ongenoegen laten blijken ..en dan krijgen we klappen.

Die klappen zijn alleen mogelijk omdat helaas het grootste deel van het volk thuis zit, wijzende naar de tv waarop de beelden vertoont worden van die ‘gekken’ die zich zo druk maken omtrent normen, waarden, respect, wetten en regelgeving.
Die daar de straat voor op gaan en die hun nek uitsteken om ons slaven in bescherming te nemen. Sterker nog, van die thuisblijvers is een schrikbarend groot aantal mensen nog in staat om te zeggen dat die klappen terecht zijn. Willen we dan anarchie? Verzet? Een ontwrichte samenleving?

Dat is dus precies wat we hebben, een ontwrichte samenleving. Maar die is ons zo stukje bij beetje door de strot geduwd dat we het nog lekker vinden smaken ook. Met sausjes van welvaart en groei is e.e.a. naar binnen gegoten, zijn we afhankelijk gemaakt, zijn we ook zeer makkelijk geworden en nu men de sausjes gaat afnemen en slechts de brokken ellende overblijven, nu krijgen we de echte smaak pas op de pappillen.
En nu lusten we het niet meer maar zitten er zo diep en ver in opgesloten dat we geen uitweg meer zien. Ons blindstarende op allerlei futiliteiten, op bijzaken, kijkende in een groot zwart gat waarin we enkel zaken voorbij zien komen als conflicterende wet en regelgeving.

Allen gestoeld op het onzeker maken van u en het afnemen van waar u recht op heeft!

Verkiezingen. Nieuw kabinet. Met een ander sausje gaan dezelfde brokken weer naar binnen. De brokken zijn echter steeds viezer, het sausje steeds pikanter, dat verhult hetgeen eronder namelijk beter. We kiezen er wel zelf voor! We blijven op partijen/politici stemmen die een grijze elitaire groep vormen. In dienst van de ware elite!
Dus maar niet stemmen. Daarmee, is al vaker gezegd, spelen we helemaal de elite in de kaart. D66 leider Pechtold die het zelfs aandurft om met de laatste EU verkiezingen met een opkomst van nog geen 38% te spreken van een overwinning voor de democratie!
Ja, zijn democratie, zijn toekomst, zijn uitbreidende rechten. Enkel mogelijk gemaakt door uw stemgedrag.
Afkeer van partijen als PVV? Andere alternatieven? Als een Artikel 50?
Partijen die schijnbaar in interne conflicten liggen heel de tijd? Aangewakkerd en gevoed door machten van buitenaf veelal, zaken die partijen blijven achtervolgen?
Als dat u voedt moet u wel weten dat de huidige politieke zittende elite de macht heeft om opkomende partijen of bewegingen genadeloos de kop in te drukken. En dat men deze macht ook heeft en zal inzetten. Men schuwt zelfs moord niet. Als het maar indruk maakt, als het u maar angst aanjaagt. En angst is nu net de meest slechte raadgever!

Slachtoffer . En hartstikke schuldig.
Hoelang blijven we onszelf nog laten mishandelen? Uitbuiten? Onderwerpen? Uitzuigen?
Wanneer is de maat nou eens vol? Niet zo vol dat we gewapend naar Den Haag of Brussel trekken maar dat we bijv. stoppen met het voeden van de economie? Stoppen met mee betalen aan een criminele organisatie wat overheden zijn. Door bijv. per liter brandstof altijd een euro minder af te rekenen. Dan moeten we wel cash betalen.
En wist u ..cash betalen wil men onmogelijk gaan maken, enkel nog pinnen of via uw gsm of andere elektronische manieren. Maar geen cash meer. Dan kan u namelijk niet minder meer betalen! Dwangmatig tot aan het neurotische toe deze overheid.

Ik roep op tot alle vormen van verzet richting onze machthebbers, de mensen die onze democratie slopen en minachten, die rechten van het volk in de uitverkoop gooien.
De graaiers en zakkenvullers, de deelnemers aan de elitaire banenpool hebben hun tijd gehad. Het moet nu de tijd worden van de gewone man en vrouw.
De tijd dat het volk de democratische macht in handen krijgt. De enige echte plaats waar democratisch recht echt thuis hoort.

Als hBC daarbij een rol kan en mag spelen dan graag. Ik ben er helemaal klaar voor.
Maar in mijn uppie nee. Dat gaat hem niet worden.
We zijn met miljoenen. Veel meer dan hen. Hoe moeilijk kan het worden?

http://www.hetburgercollectief.nl

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lekker deleten! Rutte verwijderde jarenlang elke dag zijn sms'jes

Premier Mark Rutte heeft letterlijk jarenlang aan het eind van iedere dag al zijn sms'jes van die dag gewist. Hij maakte zelf...

PvdA 'verzet' zich tegen doorgedraaid kabinet: 'Warmtepomp moet wel betaalbaar zijn!'

De PvdA is voor haar doen even heel hard verzet aan het voeren tegen het kabinet. Kuch. Hoest. Want de partij eist nu dat......

Column Paul Cliteur: We hebben een liquidatie-probleem in Nederland

Het AD schrijft over rechtsfilosoof Raisa Blommestijn onder de kop “Ongehoord Nederland-filosoof doet aangifte na oproep tot...

Filmpje! Thierry Baudet en zijn Davide kondigen aan: ze is zwanger van een jongetje!

Geweldig nieuws van Thierry Baudet en zijn vrouw Davide. Ze is namelijk zwanger. Jawel, Thierry en Davide worden vader en moe...

Popie jopie voor de win! Mark Rutte blij met Vandaag Inside: 'Het is gewoon een heel leuk programma'

Premier Mark Rutte vindt het heel prima dat Vandaag Inside terug is op TV. Dat zegt hij voor de camera's van SBS 6. "Het is g...

Serie Martin Harlaar: Ben ik wel Woke genoeg?

In 2021 trok historicus Martin Harlaar acht maanden lang kriskras door het Land van Woke, dat hem in toenemende mate voorkwam...

Lees meer

Net binnen

Popie jopie voor de win! Mark Rutte blij met Vandaag Inside: 'Het is gewoon een heel leuk programma'

Premier Mark Rutte vindt het heel prima dat Vandaag Inside terug is op TV. Dat zegt hij voor de camera's van SBS 6. "Het is g...

Column Paul Cliteur: We hebben een liquidatie-probleem in Nederland

Het AD schrijft over rechtsfilosoof Raisa Blommestijn onder de kop “Ongehoord Nederland-filosoof doet aangifte na oproep tot...

Serie Martin Harlaar: Ben ik wel Woke genoeg?

In 2021 trok historicus Martin Harlaar acht maanden lang kriskras door het Land van Woke, dat hem in toenemende mate voorkwam...

Filmpje! Thierry Baudet en zijn Davide kondigen aan: ze is zwanger van een jongetje!

Geweldig nieuws van Thierry Baudet en zijn vrouw Davide. Ze is namelijk zwanger. Jawel, Thierry en Davide worden vader en moe...

PvdA 'verzet' zich tegen doorgedraaid kabinet: 'Warmtepomp moet wel betaalbaar zijn!'

De PvdA is voor haar doen even heel hard verzet aan het voeren tegen het kabinet. Kuch. Hoest. Want de partij eist nu dat......

Lees meer