Slachtoffer onthoofding Amsterdamse shishalounge mogelijk dagenlang gemarteld

Geen categoriemaa 11 2016, 11:00
De familie van Nabil Amzieb had al sinds vorige week geen contact meer met hem.
Het afgehakte hoofd dat woensdagochtend voor shishalounge Fayrouz in Amsterdam werd geplaatst, was van de 23-jarige Nabil Amzieb. Uit verklaringen blijkt dat hij mogelijk dagenlang is vastgehouden en gemarteld voor zijn onthoofding: al sinds vorige week vrijdag reageerde Nabil niet meer op berichten van familieleden.
Volgens zijn geschokte familie was Nabil geen crimineel, en ze begrijpen dan ook niet waarom juist hij is onthoofd. Toch is het Marokkaans-Nederlandse onthoofdingsslachtoffer onlangs nog in contact gekomen met de politie, onder meer voor kleinschalige handel in drugs, en verzet bij een arrestatie. Niet echt een lieverdje dus, maar ook geen onderwereldbaas.
https://twitter.com/hdevreij/status/707625292416851968
Een aantal jaar geleden leek Nabil zich vooral bezig te houden met zijn ROC-opleiding tot monteur, maar sindsdien is hij kennelijk verzeild geraakt in de wereld van de Amsterdamse "Mocro-maffia". Die loopt gigantisch uit de hand, en afrekeningen tussen rivaliserende Marokkaanse bendes worden steeds gruwelijker. Twee goede vrienden van Nabil werden in februari gearresteerd toen ze volgens de politie op weg waren om een liquidatie te plegen. Een onthoofding is nieuw, maar het is eerder voorgekomen dat mensen op wrede wijze zijn gemarteld, meldt de Amsterdamse politie.
Dat Nabil al dagenlang afwezig was voordat zijn lichaam en hoofd werden gevonden, belooft dus niet veel goeds. Waarschijnlijk heeft hij gruwelijke taferelen meegemaakt in zijn laatste dagen, die eindigden in een wrede onthoofding. Het is hoog tijd dat aan dit soort bizarre situaties een einde komt. Veel mensen halen hun schouders op bij criminele afrekeningen: "laat ze elkaar maar afmaken". Maar wanneer vallen de eerste onschuldige slachtoffers?
De politie moet keihard een einde maken aan de criminele bendes die heer en meester zijn in sommige buurten. We kunnen niet toestaan dat sommige kinderen vanaf jonge leeftijd worden klaargestoomd voor een carrière in de onderwereld, die in het teken staat van moord en doodslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten