Slachtoffer van ingestort balkon zit niet bij de pakken neer: "Ik ga het meeste van mijn leven maken"

Slachtoffer van ingestort balkon zit niet bij de pakken neer: "Ik ga het meeste van mijn leven maken"

Het is één van de grootste nachtmerries van iedereen: je staat op een balkon dat opeens instort. Even later word je wakker in het ziekenhuis.

Je dokters vertellen je vervolgens dat je niet alleen vijf gebroken ribben hebt, twee ingeklapte longen, een gebroken schouder en een gebroken knie, maar ook nog eens een gebroken ruggengraat. Al die andere verwondingen zijn vreselijk, maar de laatste betekent dat je je benen waarschijnlijk nooit meer zult kunnen gebruiken.

[caption id="attachment_113843" align="aligncenter" width="603"]Screen Shot 2015-06-27 at 18.04.56 Foto: Clodagh Cogley op Facebook[/caption]

Stel je eens voor dat dit jou overkwam... en dat je er niet alleen zelf heel slecht aan toe bent, maar dat zes van je vrienden de val niet overleefden. Hoe zou jij reageren?

Niemand zou het je, lijkt mij, kwalijk nemen als je bij de pakken neer zou zitten en zou zwelgen in zelfmedelijden.

[caption id="attachment_113844" align="aligncenter" width="640"]Screen Shot 2015-06-27 at 18.05.53 Foto: Clodagh Cogley op Facebook[/caption]

Toch is dat niet wat de Ierse Clodagh Cogley deed toen het balkon waar zij en veel van haar vrienden instortte, zij zwaar gewond raakte, en zes van haar vrienden in één klap overleden. Nee, zij deed iets heel anders. Lees deze Facebook post van haar maar, die ze schreef terwijl ze in het ziekenhuis lag waar ze gehoord had gekregen dat ze misschien nooit meer kan lopen:

Screen Shot 2015-06-27 at 18.02.13

Met andere woorden: in plaats van op te geven en medelijden met zichzelf te hebben, heeft de jonge Clodagh (ze is een universiteitsstudente) besloten om het meeste uit haar leven te halen en zo gelukkig te worden als mogelijk is. Dit omdat ze gelooft dat ze haar omgekomen vrienden op deze manier het beste eert.

Een bijzonder inspirerende manier om om te gaan met zoveel tegenslag. Wij die het gelukkiger hebben getroffen kunnen daar een hoop van leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Ongelukken leven

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer