Slappe Universiteit Utrecht buigt voor racismedrammers: meer halalvoer, mannen en vrouwen scheiden in gebedsruimte

Slappe Universiteit Utrecht buigt voor racismedrammers: meer halalvoer, mannen en vrouwen scheiden in gebedsruimte

De Universiteit Utrecht moet worden omgekat in de Universiteit Riyaad. Althans, zo lijkt het als je de aanbevelingen leest van de "Taskforce diversiteit" die als opdracht had gekregen om de "te witte" Universiteit Utrecht van een multicultureel kleurtje te voorzien. Om dat te bewerkstelligen moeten dierenleed en geslachtssegegratie worden ingevoerd, zo betogen deze malle activisten.

Mist u de tijd ook zo dat dieren nog bijzonder veel pijn leden voordat ze werden geslacht? Of dat mannen en vrouwen strikt van elkaar werden gescheiden in een soort paniekerige en rigide preutsheid? Nee, hè? Vrijwel niemand in dit vooruitstrevende land zit nog op die jaren '50-shit te wachten. Misschien nog wat stoffige SGP-raadsleden op de Veluwe, maar dan houdt het ook wel op.

Of toch? De meest "progressieve" geesten lijken juist waarom te lopen voor deze instrumenten uit de dieronvriendelijke en patriarchale samenleving. Een heuse "Taskforce diversiteit" die de Universiteit Utrecht minder "wit" moest maken, grijpt naar "oplossingen" uit een ver verleden om dat te doen. Halalvoedsel en gebedsruimtes waarbij mannen en vrouwen ongelijk behandeld worden: het kan gewoon hoor. In Saudi-Arabië, welteverstaan. Maar kennelijk binnenkort ook in het hart van Nederland:

"Het diversiteitsdocument komt uit de koker van een speciale Taskforce Diversiteit. Die sprak de afgelopen maanden met studenten en medewerkers over diversiteit en inclusie. Diversiteit is op de ’witte universiteit Utrecht’ hard nodig, staat er in het stuk.

Nederlanders zouden vaak niet openstaan voor andere culturen. En studentenverenigingen zijn te wit. Een gebedsruimte met een gescheiden ingang voor mannen en vrouwen zou kunnen bijdragen aan meer diversiteit. Net als het aanbod van halal eten en jaarkalenders met feestdagen van andere godsdiensten. Zo opperden studenten tegen de onderzoekers."

Als je jezelf moet verloochenen om maar multicultureel te zijn, dan ben je volgens mij behoorlijk verkeerd bezig. Maar ja, ik ben dan ook geen doorgeslagen diversiteitsdrammer. Dus dat scheelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties