Snap je het nog? ´Pretparkbezoeker klaagt dat pretparkbezoekers pretpark bezoeken´

Snap je het nog? ´Pretparkbezoeker klaagt dat pretparkbezoekers pretpark bezoeken´

Holle Bolle Gijs in attractiepark De Efteling. Bron: Erik Laan / Shutterstock

Bezoekers van De Efteling klagen steen en been over andere bezoekers. Zo zou het veel te druk zijn in het sprookjespark en zouden de coronamaatregelen niet of nauwelijks worden nageleefd. De Efteling en de gemeente Loon op Zand zeggen de situatie nauwlettend in de gaten te houden, maar zijn voorlopig nog niet van plan om in te grijpen.

Een beetje tegenstrijdig is het wel: Zelf de drukte opzoeken en vervolgens klagen dat het ergens te druk is. Blijf dan gewoon lekker veilig thuis, zou je zeggen. Dat moet ook ene Edwin van Bruggen hebben gedacht. Tegenover RTL Nieuws laat hij weten spijt te hebben van zijn bezoek aan De Efteling. Volgens Edwin was het zo druk in het park dat zijn bezoek eigenlijk onverantwoord was.

Waarom wilde deze Edwin eigenlijk naar De Efteling terwijl hij van te voren had kunnen incalculeren dat het met mooi weer (en dat was het!) waarschijnlijk drukker zou zijn dan hemzelf en zijn gezinnetje. Als excuus geeft Edwin aan dat zijn dochter jarig was, maar blijkbaar liepen er dus meerdere gezinnen in De Efteling met jarige dochters, zoons, of gewoon mensen die opzoek waren naar vertier.


´DDS-columnist Jan Roos denkt er ook het zijne van...´

Toch laat Edwin tegenover RTL Nieuws weten dat hij gigantische spijt heeft van zijn risicovolle tripje naar Kaatsheuvel:

"Ik wilde maar één ding: rechtsomkeert maken en terug naar huis. Het was dat ik dat niet kon maken tegenover mijn dochter."

Aha, dus je brengt naar eigen zeggen je gezin in gevaar omdat het te druk is in het park, maar besluit vervolgens wel om met alle risico´s van dien het park niet te verlaten. Want een teleurgestelde dochter is natuurlijk nog erger dan een coronabesmetting op te lopen. Maar ga dan alsjeblieft niet achteraf lopen huilen tegenover het journaal, want dan had je gewoon weg moeten gaan op het moment dat je het te riskant vond worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties