Sneu: VS houdt Israël buiten onderhandelingen met Iran

Geen categoriefeb 16 2015, 19:00
Barack Obama laat weer eens zien hoe kinderachtig hij is.
Officieel ontkennen ze alles, maar dat het bericht naar boven komt drijven, zegt genoeg. Volgens de Israëlische tv-zender Channel 2 is het Witte Huis gestopt met het updaten van Israël over de onderhandelingen met Iran over het nucleaire programma. Citaat:
According to the report by Israel's Channel 2, US Undersecretary of State, Wendy Sherman, who is involved in the talks has announced she will no longer be updating Israelis about the talks. Susan Rice, US President Obama's National Security Advisor, has also reportedly announced she is cutting ties with her Israeli counterpart, Yossi Cohen, who serves as Netanyahu's National Security Advisor.
Het is een kinderachtige poging van Obama en co om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te straffen voor het feit dat hij op 3 maart het Amerikaanse Congres toespreekt over de dreiging van een nucleair en Israël-hatend Iran. Netanyahu spreekt tijdens zijn bezoek aan de VS niet met president Obama, omdat Obama zegt nooit wereldleiders te spreken vlak voor verkiezingen.
Dat is de grootste onzin die er bestaat. Obama heeft gewoon drie keer niks met Netanyahu. De een is een overtuigd cultuurrelativist die gelooft dat diplomatie de oplossing is om Iran zover te krijgen dat ze ze geen kernwapens krijgen, de ander is een realist die elke dag beelden uit Iran ziet waarin radicaal-islamitische ayatollahs zweren dat Israël zal worden vernietigd. Dat botst.
Nogmaals, het Witte Huis ontkent dat de communicatie met Israël is afgebroken. Als dat klopt, is dat mooi nieuws. Als het niet klopt, dan is dat een grove schande. Sowieso speelt de Obama-regering hier een vuil spelletje. Dat is nergens voor nodig. Iran mag nooit toegang krijgen tot kernwapens. Ayatollah Khamenei zal Israël kunnen vernietigen met één druk op de knop. Het is nu geen tijd voor spelletjes, het is tijd dat Iran wordt aangepakt met nieuwe sancties. Draai die duimschroeven nog maar wat verder aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten