Sneu: VS houdt Israël buiten onderhandelingen met Iran

Sneu: VS houdt Israël buiten onderhandelingen met Iran

Barack Obama laat weer eens zien hoe kinderachtig hij is.

Officieel ontkennen ze alles, maar dat het bericht naar boven komt drijven, zegt genoeg. Volgens de Israëlische tv-zender Channel 2 is het Witte Huis gestopt met het updaten van Israël over de onderhandelingen met Iran over het nucleaire programma. Citaat:

According to the report by Israel's Channel 2, US Undersecretary of State, Wendy Sherman, who is involved in the talks has announced she will no longer be updating Israelis about the talks. Susan Rice, US President Obama's National Security Advisor, has also reportedly announced she is cutting ties with her Israeli counterpart, Yossi Cohen, who serves as Netanyahu's National Security Advisor.

Het is een kinderachtige poging van Obama en co om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te straffen voor het feit dat hij op 3 maart het Amerikaanse Congres toespreekt over de dreiging van een nucleair en Israël-hatend Iran. Netanyahu spreekt tijdens zijn bezoek aan de VS niet met president Obama, omdat Obama zegt nooit wereldleiders te spreken vlak voor verkiezingen.

Dat is de grootste onzin die er bestaat. Obama heeft gewoon drie keer niks met Netanyahu. De een is een overtuigd cultuurrelativist die gelooft dat diplomatie de oplossing is om Iran zover te krijgen dat ze ze geen kernwapens krijgen, de ander is een realist die elke dag beelden uit Iran ziet waarin radicaal-islamitische ayatollahs zweren dat Israël zal worden vernietigd. Dat botst.

Nogmaals, het Witte Huis ontkent dat de communicatie met Israël is afgebroken. Als dat klopt, is dat mooi nieuws. Als het niet klopt, dan is dat een grove schande. Sowieso speelt de Obama-regering hier een vuil spelletje. Dat is nergens voor nodig. Iran mag nooit toegang krijgen tot kernwapens. Ayatollah Khamenei zal Israël kunnen vernietigen met één druk op de knop. Het is nu geen tijd voor spelletjes, het is tijd dat Iran wordt aangepakt met nieuwe sancties. Draai die duimschroeven nog maar wat verder aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties