Socioloog Ruud Koopmans schokt linkse goedmensen: '50 miljoen moslims zijn bereid om geweld te gebruiken'

Socioloog Ruud Koopmans schokt linkse goedmensen: '50 miljoen moslims zijn bereid om geweld te gebruiken'

Als hij zo doorgaat moet Ruud Koopmans binnenkort ongetwijfeld ernstig rekening houden met een aanklacht wegens "aanzetten tot discriminatie" en "groepsbelediging." Laten we hopen dat Tunahan Kuzu van DENK en Sylvana Simons van Artikeltje 1 vooral niet meelezen.

"Wereldwijd zijn 50 miljoen moslims bereid geweld te gebruiken," dat zegt de racistische neo-nazi en immigrantenhater Geert Wilders de socioloog Ruud Koopmans. Hoewel hij Nederlander is werkt hij in Berlijn, waar hij werkzaam is als hoogleraar sociologie en migratie-onderzoeker. Volgens deze expert vormt de radicale islam een veel groter gevaar voor Duitsland, Nederland én de rest van de wereld dan 'goedmensen' willen toegeven. Al met al zijn er naar zijn mening namelijk maar liefst 50 miljoen moslims die bereid zijn om geweld te gebruiken om hun hatelijke ideologie aan iedereen op te leggen.

Dat gevaar, zegt hij, wordt nog groter gemaakt doordat moslims die absoluut geen geweld zouden gebruiken zich zelden of nooit uitspreken tegen hun extremistische geloofsgenoten:

"Het stoort mij dat er na dit soort aanslagen nooit een massale mobilisatie van moslims op gang komt. Als zoiets in naam van jouw religie gebeurt, heb je de verantwoordelijkheid om te handelen. Maar ook nu wordt weer gezegd dat dit niets met de islam te maken heeft."

Natuurlijk is dat volstrekt idioot. We noemen hun ideologie de Radicale Islam. Het is dus een extremistische versie van die religie. Het is niet heel moeilijk om te begrijpen dat er dan dus echt wel een verband is met 'de islam,' ja, ook als de meerderheid van de moslims niet pro-geweld is.

Vervolgens legt Koopmans uit dat deze problemen van ontkenning en radicalisme diep ingebet zijn in de meeste islamitische culturen. Alweer een uitspraak waardoor links hem ongetwijfeld op de zwarte lijst zal zetten:

"Er bestaat een enorm gevoel van superioriteit binnen de islam. Kijk naar de misstanden in moslimlanden: het ligt altijd aan de buitenwereld. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de moslims wereldwijd gelooft dat Israël en de VS achter Islamitische Staat en de aanslagen van 11 september 2001 zouden zitten. Als je zo'n kritiekloos zelfbeeld hebt, wordt een gesprek moeilijk. Niet-moslims steunen die gedachtengang bovendien door elke kritiek te smoren met het verwijt van 'islamofobie'."

En dan zijn we er nog niet. Volgens Koopmans is 45 procent van de Nederturken en Nedermarokkanen "fundamentalistisch." Dit houdt in dat zij "maar één interpretatie van de koran tolereren en die boven de Nederlandse wet stellen." Daarnaast is er bij deze groepen ook nog eens "sprake van sterke segregratie: hun hele leven is ingericht op omgang met gelijkgezinden."

Laat Kuzu het niet horen, meneer Koopmans! Voor je het weet word je weggezet als een immigranten-hatende extremist!

Maar het meest schokkende heeft Koopmans tot het laatste bewaard. Zeg maar: als toetje.

"Je moet vaststellen dat van het miljard moslims bijna de helft een intolerante vorm van de islam aanhangt, waarbinnen haat jegens afvalligen en homoseksuelen en het schenden van vrouwenrechten normaal zijn. Van die 500 miljoen mensen, blijkt uit onderzoek, is tien tot twintig procent bereid om geweld te accepteren - ook tegen burgers - om de islam te verdedigen. Dat zijn minstens 50 miljoen moslims."

Goedmensen en racismeroepers hebben het altijd over "eenzame wolven" die aanslagen plegen. Vrees niet, roepen ze, dit zijn een paar uitwassen! Koopmans is het daar dus helemaal mee oneens. Zoals hij het verwoordt: die eenzame wolven "zijn helemaal niet eenzaam." Er lopen zelfs enorme roedels van rond.

De politiek zal het ongetwijfeld niet willen horen, maar deze feiten die Koopmans benoemt zijn buitengewoon zorgwekkend. Er moet iets gedaan worden om de radicale islam nou eindelijk eens effectief te bestrijden. Maar dat kan alleen als we eerlijk zijn over de oorzaken én over de hatelijke ideologie die extremistische moslims 'inspireert.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties