Somalische piraten vragen asiel aan in Nederland

Geen categorieapr 26 2014, 11:29
En dus mogen ze hier na vrijgelaten te zijn lekker een tijdje blijven.

Drie Somalische piraten die voorwaardelijk worden vrijgelaten omdat tweederde van hun straf erop zit, hebben asiel aangevraagd in Nederland. Dat meldt het hof in Den Haag.

Het Haagse hof heeft geoordeeld dat de drie mannen die in hoger beroep veroordeeld zijn voor piraterij rechtmatig in Nederland zijn, omdat ze een eerste asielaanvraag in Nederland hebben lopen. Zolang daarop nog niet onherroepelijk beslist is, verblijven ze rechtmatig in Nederland.

Nu moet u begrijpen dat de piraten veroordeeld werden tot 4,5 jaar cel. Zij werden in 2011 namelijk ingerekd door Nederlandse mariniers op wie zij hadden geschoten in de Indische Oceaan bij Somalië.
In een normale wereld - en een normaal land - worden dat soort typisch keihard uitgelachen als ze asiel aanvragen... en in no time gedeporteerd naar Somalië. Jammer genoeg is Nederland anno 2014 alles behalve 'normaal.' Tegenwoordig moeten we het namelijk accepteren dat dit soort tuig behandeld wordt als politieke vluchtelingen. Niet omdat ze dat zijn, maar omdat de wet en internationale verdragen ons geen andere mogelijkheid bieden.
Geheel terecht is de PVV hier woedend over en heeft Kamerlid Sietse Fritsma vragen gesteld aan de staatssecretaris van V&J, ene meneer Fred Teeven. De vragen:

1.) Is het waar dat Somalische piraten die in ons land een gevangenisstraf uit hebben gezeten asiel hebben aangevraagd? Zo ja:

2.) Kunt u garanderen dat deze criminelen geen verblijfsvergunning krijgen en z.s.m. worden uitgezet? Zo neen, waarom niet? 

3.) Erkent u dat het waanzin is dat iedereen ter wereld die dat wil toegang kan krijgen tot de Nederlandse asielprocedure? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid om er voor te zorgen dat Nederland niet langer gebonden is aan het vluchtelingenverdrag en aan Europese richtlijnen die dit voorschrijven?

4.) Kunt u garanderen dat niet meer Somalische piraten in Nederland hun straf uit kunnen zitten teneinde te voorkomen dat ze hier door asielprocedures vervolgens kunnen blijven? Zo neen, waarom niet?

In Nederland hebben we het idiote systeem dat internationale verdragen boven onze eigen wet gaan. Dat moet worden veranderd. Onze eigen wet dient de hoogst mogelijke wet te zijn binnen onze landsgrenzen. Daarnaast moet een aantal verdragen ook worden gewijzigd. Als dat niet mogelijk blijkt te zijn moet Nederland zich eruit terugtrekken.
Wat er ook gebeurt, het is compleet onacceptabel dat dit soort Somalisch tuig op deze manier tijden in Nederland kan blijven. Buitenlandse criminelen worden na hun gevangenisstraf uitgezet. Wat internationale gerechtshoven, organisaties en verdragen daarvan denken is irrelevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten