SP-Kamerlid Jasper van Dijk over Palestijnse terreurorganisaties: 'Misschien kliert Pietje Bell af en toe'

SP-Kamerlid Jasper van Dijk over Palestijnse terreurorganisaties: 'Misschien kliert Pietje Bell af en toe'

Jasper van Dijk. Bron: SocialistTV / YouTube (Creative Commons).

Tijdens een gisteravond gehouden Kamerdebat over het conflict tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad, die beide vanuit Gaza opereren, heeft SP-Kamerlid Jasper van Dijk de strijdende partijen vergeleken met fictieve personages. Zo vond Van Dijk dat Israël het meest leek op de geavanceerde androïde politieagent Robocop, "en je zou de Palestijnen kunnen vergelijken met Pietje Bell."

Pietje Bell is een kwajongen uit de twintigste-eeuwse Nederlandse kinderliteratuur. Een vrij onschuldig mannetje, zoals Van Dijk ook beaamt: "En Pietje Bell loopt misschien te klieren af en toe, maar hij ligt wel bloedend op de grond op dit moment." Daarom moet de rest van de wereld nu wat doen om het conflict tussen de Israëlische 'Robocop' en de Palestijnse 'Pietje Bell' te beëindigen: "Het is aan de internationale rechtsorde om te zien wat daar gebeurt. Dat is wat vandaag op tafel ligt," meent Van Dijk.

De afgelopen dagen hebben Palestijnse terreurorganisaties als Hamas en Islamitische Jihad meer dan 4.000 raketten op Israël afgevuurd. Daarbij zijn 11 Israëlische burgers om het leven gekeken. Meer dan honderd raakten gewond.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties