Spies wil nooit meer zaken doen met de PVV

Geen categoriemei 04 2012, 10:14
Liesbeth Spies verwoordt wat we allemaal al wisten: het CDA gaat nooit van zijn lang-zal-die-leven nog zaken doen met de PVV.
Minister Spies, de vrouw die graag de lijsttrekker wil worden van het CDA bij de komende verkiezingen, heeft geen goed woord over voor de PVV. Waar deze partij enige tijd geleden nog buitengewoon betrouwbaar was, en fantastisch goede ideeën had (zoals, zeg, het boerkaverbod), kan Wilders en de zijnen nu niet luchten of zien.

Het experiment van de samenwerking met de PVV is ,,niet voor herhaling vatbaar’’. Dat zei CDA-kandidaatlijsttrekker Liesbeth Spies donderdag in Nieuwsuur.

De Telegraaf gaat verder:

Ze zei dat het CDA geprobeerd heeft een succes te maken van de samenwerking met VVD en PVV, omdat er in oktober 2010 geen alternatief was. Tweederde van een CDA-congres steunde die stap toen. "

Haar conclusie liegt er niet om:

"Achteraf kunnen we constateren dat dit geen gelukkig experiment is geweest. Het is ons slecht bekomen. Het is een experiment dat wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar is".

Ik twijfel er niet aan dat een groot gedeelte van het CDA het hier volledig mee eens is. Wilders heeft Verhagen en de anderen die deze koers steunden met zijn politieke mes in de rug gestoken. Ze voelen zich verraden - en terecht. De partijen waren er immers al uit. De onderhandelingen waren afgerond. Men moest alleen de puntjes nog even op de 'i' zetten.
En toen trok Wilders ineens de stekker uit de onderhandelingen. Plotseling stond hij op, zei "het hele pakket is niet goed", en verliet het Catshuis.
Dat was het dan. Alle interne strijd ten spijt bleef het CDA met lege handen achter.
Als ik Spies was zou ik Wilders ook niet meer vertrouwen. Met die man kun je niet serieus zaken doen, zoveel is duidelijk.
Dat gezegd hebbende: kan dat dan wel met de PvdA? Zijn ze bij het CDA vergeten dat de sociaaldemocraten Balkenende IV ook zomaar liepen klappen, gewoon omdat ze dachten dat het ze stemmen zou opleveren? Vertrouwt Spies Didi Samsom dan wel? Zo ja, waarom? De PvdA is immers helemaal niet betrouwbaarder dan de PVV.
Spies' woede ten opzichte van de PVV is begrijpelijk en zelfs terecht, maar het is volstrekt ongeloofwaardig dat ze wél zaken wil doen met de PvdA. Ik vraag me af of onze grote vrienden van de media haar hier naar durven te vragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten