Spreker in moskee Orlando: 'Islam eist dat homoseksuelen de doodstraf krijgen'

Spreker in moskee Orlando: 'Islam eist dat homoseksuelen de doodstraf krijgen'

Verschillende islamitische organisaties hebben de vreselijke aanslag in een homobar in Orlando, Florida van dit weekend in de sterkst mogelijke woorden veroordeeld. Dat is natuurlijk bijzonder goed en belangrijk.

Maar het doet ook een beetje hypocriet aan.

Zo staat CAIR, het Council on American-Islamic Relations, erom bekend dat het buitengewoon fundamentalistisch is. Het werd zelfs genoemd in een rechtszaak tegen sponsors van terrorisme. Deze organisatie verdedigt de meest radicale predikanten altijd en roept meteen 'islamofobie' als je iets kritisch durft te zeggen over deze of gene islamitische haatbaard. Ondertussen doet CAIR natuurlijk helemaal niets tegen radicale imams in Amerika die hun hatelijke ideologie proberen te verspreiden.

Kijk de video hieronder bijvoorbeeld even. Een onderzoeksteam van The United West zette de video in april van dit jaar online. De man die de spreker filmde deed dat heimelijk, wat ongetwijfeld één van de redenen is dat de haatbaard in kwestie zich zo liet gaan en hardop zei wat andere fundamentalistische moslims ook geloven: dat de islam de doodstraf eist in het geval van homoseksualiteit.

Nu het belangrijkste feit over deze video: de spreker deed deze uitspraken in een moskee in Orlando, Florida. Dat is dus dezelfde stad waar terrorist Omar Mateen zaterdagnacht 50 bezoekers van een homoclub vermoordde.

Is er ook maar iemand die denkt dat CAIR en andersoortige islamitische organisaties niet weten dat predikanten/islamitische theologen dit soort uitspraken doen als ze denken dat niemand meekijkt?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties