Staatssecretaris Dijkhoff: asielzoekers die zich niet gedragen moeten worden uitgezet

Geen categoriejan 20 2016, 8:00
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff is aan het uitzoeken of het mogelijk is om asielzoekers die zich misdragen het recht op opvang te ontzeggen.
De Telegraaf legt uit:

Asielzoekers die zich niet aan de regels in de opvang houden, zouden het recht op opvang moeten verliezen. Dat wil staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie). Hij onderzoekt de mogelijkheden daarvoor. Wie zich niet aan de regels houdt en bijvoorbeeld anderen bedreigt, kan technisch gezien het recht op opvang verliezen. Dijkhoff bekijkt nu of hij die ’papieren tijger’ echt kan uitvoeren.

Daarnaast wil hij uitzoeken of het mogelijk is om dit soort asielzoekers op andere manieren te bestraffen, bijvoorbeeld door ze weliswaar een dak boven het hoofd te bieden, maar verder niets.
Het is een stap in de goede richting, maar het is enigszins zorgwekkend dat dit officieel nu al het geval is, maar dat er in de praktijk niets mee gebeurt. Als je dat soort regels hebt, voer ze dan ook uit. Alleen zo kun je indruk maken op asielzoekers die zich niet aan de regels willen houden. Als ze weten dat ze het recht op opvang kunnen verliezen, maar dat de staat die straf niet durft uit te voeren gaan ze alleen maar verder en verder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten