Steeds meer wannabe aanslagplegers

Geen categoriesep 03 2014, 21:00
AIVD.
De baas van de AIVD, Rob Bertholee, zegt dat er steeds meer radicale moslims in het Westen zijn die bereid zijn om terroristische aanslagen te plegen.

Bertholee trekt een vergelijking tussen de situatie van tegenwoordig en die van halverwege het vorige decennium, toen zowel Madrid (2004) als Londen (2005) werden getroffen door bomaanslagen. Deze werden gepleegd door islamitische extremisten.

"Londen en Madrid waren natuurlijk verschrikkelijk, maar de groep die bereid was om zo'n aanslag te plegen, was toen kleiner dan dat deze nu is," aldus de baas van onze inlichtingendienst. "Daarom is de dreiging nu groter. Tot voor kort was er misschien geen dreiging van de Islamitische Staat (IS) richting het Westen, maar sinds we ons met het conflict daar bemoeien, is dat gevaar ook groter geworden."
Nu vind ik Bertholee een aardig man (nou ja, ik ken hem verder niet) maar het is totaal onzinnig om net te doen alsof deze dreiging is toegenomen omdat we minderheden proberen te beschermen in het Midden-Oosten. Juist een man met zijn achtergrond zou moeten begrijpen dat jihadisten hun pijlen op termijn altijd op het Westen richten. Ze beschouwen dat deel van de wereld namelijk als 'het Huis van de Oorlog.' Uiteindelijk willen ze de hele planeet veroveren; wij kunnen dat lachwekkend en idioot vinden, maar dat betekent helaas niet dat zij daar niet in geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten