Straaljager te koop: vier euro

Geen categoriefeb 25 2011, 22:32
Vervelend hoor, ben ik er nét te laat bij: een Russische ambtenaar is vandaag door een rechtbank veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf omdat hij onder andere vier straaljagers illegaal had verkocht. Voor nog geen vier euro per stuk.
Kopers konden de straaljagers voor 3,85 overnemen: dat is, geloof ik, minder duur dan een pakje sigaretten (die vervelende accijnzen ook!). Hoewel er geen wapens en motoren in zaten (lastig vliegen dus), waren ze toch nog 3 miljoen euro per stuk waard.
De (onderhand) voormalige ambtenaar, die luistert naar de naam Andrej Silyakov, had de vliegtuigen van het type MIG-31 in de boeken gezet als oud schroot.
Hoewel corruptie nogal wijd verspreid is in Rusland ging dit blijkbaar zelfs Russische aanklagers iets te ver. De man werd voor het gerecht gesleept (ook voor andere gevallen van fraude en corruptie) en vandaag dus veroordeeld.
Je vraagt je af wanneer deze rechters tijd hebben om de corruptie van het Poetin-regime aan de kaak te stellen. Silyakov was natuurlijk verschrikkelijk corrupt, maar datzelfde geldt voor 90% van Ruslands politieke elite. Een kruimeldief is nu gepakt, maar de echte grote criminelen lopen nog altijd vrij rond. Sterker nog, zij worden alleen maar machtiger en rijker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten