Strafrechtadvocaat is vrij duidelijk: Strafrechtelijke grens overschreden door Akwasi

Strafrechtadvocaat is vrij duidelijk: Strafrechtelijke grens overschreden door Akwasi

Akwasi tijdens een anti-racisme protest op de Dam. Bron: Nelson Hillebrand / YouTube

Strafrechtadvocaat Jan Vlug heeft een reactie gegeven op de - ineens - verwijderde tweets van kansenparel Akwasi. De rapper heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het oproepen tot het plegen van een terroristisch misdrijf aldus Vlug. Laten we kijken of het Openbaar Ministerie ditmaal wel de zaak sneller opneemt.

Akwasi zelf speelt de domme onschuld, hij zou zijn 'gehackt'. Iedereen met een IQ hoger dan zijn schoenmaat ziet natuurlijk direct dat dit het meest laffe excuus is die er is.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Advocaat Vlug is duidelijk, ja er was sprake van opruiing in de oude tweets van Akwasi. Echter zijn de tweets 'verjaard'.

„Daarvoor geldt echter een verjaringstermijn van drie jaar.” Maar, zegt Vlug, mogelijk is er zelfs sprake van een ernstiger delict. „Proberen de overheid te dwingen om Zwarte Piet af te schaffen door Sinterklaas en Zwarte Piet te vermoorden zou best eens als terroristisch oogmerk kunnen worden aangemerkt.”

Collega-advocaat Richard van der Weide is van mening dat als Wilders vervolgt kan worden voor iets wat minder expliciet was, dat Akwasi dat dan ook zou moeten.

„Wat voor Wilders geldt, geldt ook voor Akwasi. Ik denk dat in het geval van Akwasi de strafrechtelijke grens zeker is overschreden.”

Hoe zal Akwasi zich ditmaal hieruit praten? Weer een gevalletje van artistieke vrijheid?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Twitter geweld Akwasi opruiing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties