Studenten InHolland willen hun geld terug

Geen categoriefeb 18 2014, 9:00
Volkomen terecht.
Er zijn vele pretstudies op hbo-niveau, maar de opleiding Media en Entertainment Management aan de Hogeschool Inholland slaat werkelijk alles. De kwaliteit was jarenlang superslecht, sommige leerlingen kregen zelfs onterecht een diploma. Ik denk dat veel studenten er zich voor schamen dat ze deze pretstudie op hun cv hebben staan.
Studenten en ex-studenten van die hogeschool eisen nu hun geld terug via de rechter. Ze willen tienduizenden euro's aan "verspild studiegeld" terug, aldus De Telegraaf vanochtend. De opleiding bestaat nog steeds en dat is een gotspe.

Maar nu zijn er honderden studenten die jaren gebrekkig onderwijs hebben gehad en nu opeens aan scherpere eisen moeten voldoen, stelt advocaat Robin Verspaandonk in de krant. Hij staat inmiddels tien gedupeerden bij. Sommige studenten zijn volgens hem na zes of zeven jaar uit wanhoop gestopt.

"Die mensen hebben jarenlang voor niets gestudeerd. Ze blijven achter met een gigantische studieschuld en zonder diploma."

De klagende studenten hebben het volste recht om hun geld terug te eisen. De kwaliteit van de opleiding was ondermaats. Intussen is de kwaliteit een beetje opgeschroefd, maar dat betekent tegelijk ook dat sommige studenten tussen wal en schip belanden. Zij hebben niet het niveau wat nu van ze wordt verwacht, terwijl ze er wel jaren voor hebben gestudeerd. Nou ja, gestudeerd...
Overigens: het terughalen van geld heeft iets weg van symptoombestrijding. We moeten in Nederland eens flink gaan snoeien in het onderwijsaanbod op hbo-niveau. Er zijn te veel studies waar je wegkomt met één uur 'studeren' per week. Het niveau van zo'n studie is steevast te laag, er wordt te weinig van je verwacht en studenten hoeven niks te kunnen om de studie fluitend af te ronden. Dat kan niet de bedoeling zijn van een hbo-opleiding.
Maar ja, zeg dat maar eens tegen de onderwijsbestuurders, die bakken met geld verdienen aan naïeve studenten die het liefst een makkelijke studie kiezen in plaats van dat ze zich laten uitdagen door een studie die moeilijker maar uiteindelijk ook bevredigender is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten