Suïcidale egoïst zorgt ervoor dat dierentuin twee leeuwen moet doodschieten

Geen categoriemei 22 2016, 15:00
Dieptriest: een ander wezen opzadelen met jouw doodswens.
Veel triester dan dit wordt het niet:

In de dierentuin van de Chileense hoofdstad Santiago hebben medewerkers zaterdag twee leeuwen doodgeschoten, nadat een bezoeker hun verblijf binnen was gedrongen. Franco Luis Ferrada Roman (20) wilde zelfmoord plegen door zich voor de leeuwen te gooien, maar dankzij het optreden van het personeel kwam hij er levend vanaf.

De jongen had het bijzonder lastig, zoals je zou verwachten van iemand die zelfmoord wil plegen. Hij verloor onlangs zijn moeder aan kanker. Door het verdriet besloot hij zelf ook uit het leven te stappen.
Dat deed hij door het leeuwenverblijf in te gaan. Eenmaal daar hoopte hij dat de leeuwen hem zouden opeten. Helaas voor hem dachten de leeuwen daar net een beetje anders over. Hij kleedde zich uit, maar zij negeerden hem.
Daarom begon hij ze uit te dagen. Ze negeerden hem nog steeds. Hij ging echter stug door en uiteindelijk besloten de leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, dat ze er genoeg van hadden. Ze zetten de aanval in.
Toen ze eenmaal door hadden dat dit een smakelijk hapje zou kunnen zijn gaven ze niet meer. Hun verzorgers spoten de leeuwen nat, maar ze hielden niet op. Toen ze verdovingspijltjes inzetten raakten ze de man per ongeluk in plaats van de leeuwen. Die gingen dus lekker door.
Daarom werd er uiteindelijk voor gekozen om de leeuwen af te knallen.
Het park legt uit dat het volgens diens regels belangrijk is om mensen te redden; mensen zijn belangrijker dan dieren. Daar zal niemand iets op aan te merken hebben, zij hebben het juiste gedaan. Maar wat is het ongelooflijk triest dat deze man uiteindelijk voor de dood van deze dieren zorgde. Hij had zichzelf kunnen ophangen, zichzelf kunnen verdrinken, zijn polsen kunnen doorsnijden... er zijn talloze manieren waarop je jezelf kunt doden.
Maar dat had ervoor gezorgd dat hij minder aandacht kreeg, en dus koos hij voor deze optie: die uiteindelijk niet in zijn dood resulteerde, maar in die van twee leeuwen die alleen maar deden wat leeuwen nu eenmaal doen: andere wezens proberen op te eten als ze geïrriteerd zijn.
De man is opgenomen in het ziekenhuis en bevindt zich, helaas, nog altijd in levensgevaar. Er wordt echter vanuit gegaan dat hij het normaal gesproken wel moet redden.
Als dat lukt is hij dus nog steeds in leven (op zich geweldig), maar de arme leeuwen niet (vreselijk).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten