Super agressieve roof-Mocro wordt na overval van z'n scooter geschoten - Mocrovrienden: 'Laffe daad, moest dat nou?'

Geen categoriejul 10 2018, 15:00
Het lijkt wel zo'n typisch Amerikaanse roof-overval met véél te veel geweld, een bult onschuldige slachtoffers en misselijk gevoel van onrecht... Tot de juwelier in kwestie tijdens de vluchtpoging één van je knaapjes van z'n scooter knalt! Via Nieuwsblad.be.
Goed, wat is er precies gebeurd? Vorig weekend werd iemand in België van z'n scooter geschoten. Heel de omgeving van deze 23-jarige Marokkaanse Gentenaar was in shock. Terecht? Natuurlijk niet! De jongen had, vlak voor hij dood van z'n scooter pleurde, een overval gepleegd!
Niet zomaar een overval maar met een maat, een pistool, een AK-47 bij een juwelier! De juwelier kreeg de AK tegen z'n hoofd en kreeg klappen en mocht toekijken hoe zijn zus en 88-jarige vader klappen kreeg. De oude man leek zelfs een beroerte te krijgen maar ze mochten hem niet helpen. 'Laat hem maar sterven' zeiden de overvallers! Met de buit renden ze naar buiten en sprongen op de scooter op weg naar de vrijheid...
Tot hier natuurlijk een verschrikkelijk verhaal maar er doet zich een sprankje rechtvaardigheid voor! De juwelier bedenkt zich geen moment, pakt z'n eigen wapen, rent naar buiten en mikt. Het moet haast een scène in Dirty Harry zijn geweest. De juwelier haalt de trekker over, de kogel treft z'n doel en twee kilometer verder zakt Hasan L. in, valt van z'n scooter en overlijdt ter plaatse.
Helaas houdt het gevoel van rechtvaardigheid al snel weer op want hoe mooi het ook zou zijn om, gezien de omstandigheden, het verhaal hierbij te kunnen laten, heeft het toch een vervolg. Kennissen van de neergeschoten Hasan geven aan dat er wraak op de juwelier aan zit te komen: “We wisten meteen dat Hasan bij de overval betrokken was toen we het nieuws hoorden”, klinkt het. “Hij pleegde in het verleden al zware feiten, en dit paste perfect in het plaatje. Een deel van zijn familie heeft een strafblad van hier tot ginder, en zal zich zeker willen wreken voor de dood van Hasan.” De juwelier kreeg inderdaad vlak daarna doodsbedreigingen van de familie van de afgeschoten overvaller.
Sabri Behnia, een vriend van Hasan, stookt de zaak nog verder op en zegt: “Iedereen is zwaar onder de indruk”, zegt zijn goede vriend Sabri Bhenia. “Hasan was een bescheiden en vriendelijke jongen, een echte sportman.” En waar iedereens nekharen van overeind gaan staan: “Zijn daden zijn absoluut niet goed te praten, maar had die juwelier hem echt in de rug moeten schieten? Een laffe daad. Maar ik keur de overval uiteraard niet goed.”
Donderstraal een end op Sabri, Europa heeft meer van dit soort juweliers nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten