Super! Belgische ISIS-beul samen met zijn vrouw opgepakt in Syrië

Geen categorieaug 30 2019, 16:00
Anouar Haddouchi, de Belgische 'beul van Raqqa' is samen met zijn vrouw opgepakt in Syrië. Hij zou namens ISIS honderden executies hebben uitgevoerd in Raqqa. Koerdische troepen hebben hem en zijn vrouw gearresteerd. Dat meldt NRC.
De 35-jarige Haddouchi vertrok in 2014 met zijn vrouw naar Syrië. Naast executies wordt hij door het Belgische Openbaar Ministerie ook verantwoordelijk gehouden voor het financieren van de aanslagen in Brussel van maart 2016. Eveneens zou hij een rol hebben gespeeld bij de aanslagen in Parijs. Het gaat hier dus echt om één van de zwaarste ISIS-aanhangers die tot op de dag van vandaag nog ademt.
En zoals een echte ISIS-strijder ontkent hij tegenover een Amerikaanse onderzoekster zijn daden als beul en zou hij hebben gezegd terug te willen keren naar België om daar zijn straf uit te zitten. Vrij logisch ook, want als hij in Bagdad terecht komt hangt hij binnen de kortste keren aan een touw.
België zou er wat mij betreft goed aan doen om dit figuur in Irak te laten berechten. Je moet er niet aan denken dat zo'n mafkees een zwak celstrafje krijgt en na een paar jaar weer terug kan keren in de maatschappij. Dan is het wachten op een nieuwe aanslag, alleen al omdat je er donder op kunt zeggen dat hij criminelen in de cel óók radicaliseert.
Het lijkt er echter op dat er wel degelijke bewijzen zijn, aangezien de Belgische antiterreureenheid zijn Belgische rekeningen heeft laten bevriezen. Toch ben ik er niet helemaal gerust op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten