'Superster' Hans van Baalen krijgt erefunctie

Geen categorieapr 28 2014, 9:00
Gisteren is Hans van Baalen benoemd tot erevoorzitter van de Liberale Internationale. Leuk voor hem, maar richting de Europese Verkiezingen schiet hij er weinig mee op.
Hans van Baalen. Ooit een grote ster in wording aan het politieke firmament. Het liep echter anders. Inmiddels heeft Van Baalen corvee in Brussel. Eens in de zoveel tijd zie je hem langs komen in het nieuws. De glans is er van af. Van Baalen schittert niet meer. De beste man gelooft ook niet zijn missie. Dat geloof ik tenminste. Een aantal weken eurosceptische taal uitslaan richting de verkiezingen en daarna weer braaf meestemmen met één van de grootste eurofielen van dit moment. Zijn grote baas Guy Verhofstadt.
Dat moet zeer doen bij deze rechtse politicus. Hij ziet ook, hoop je dan, dat Europa weinig meer te maken heeft met klassieke, rechtse grondbeginselen. Hij ziet ook wel dat veel kiezers de VVD niet meer pruimen. Hoeveel trouwe VVD'ers ik de afgelopen tijd wel niet ben tegen gekomen, in levende lijve, op twitter, in mijn mailbox die altijd trouw VVD stemmen, maar deze keer passen. De VVD is te eurofiel en Hans van Baalen is daarvan het gezicht geworden.
Erefunctie
Gelukkig is er voor van Baalen ook nog nieuws dat zijn ego zal strelen. Meneer krijgt een erefunctie bij de Liberale Internationale. In deze groep zitten liberale partijen van over de hele wereld.

VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen is benoemd tot erevoorzitter van de Liberale Internationale. Van Baalen kreeg de liberale erkenning vanwege zijn inzet voor de mensenrechten, de democratie en de vrijheid.

D66
Met dat laatste compliment wordt hopelijk niet zijn optreden op dat plein in Kiev bedoeld. Het zal de VVD goed uitkomen dat hun lijsttrekker zo vlak voor de verkiezingen een duwtje in de rug krijgt. Ik betwijfel echter of het helpt. Een man die openlijk toegeeft niet veel te verschillen van de D66. En dan heel trots vertelt dat hij dat natuurlijk niet tegen de kiezers zegt. Nee, nee. Van Baalen draait zijn kiezers liever een rad voor ogen.
De campagne van de VVD richting de verkiezingen van 22 mei is al verloren. Van Baalen kan nog zo hard roepen dat het geen referendum over Europa is, voor veel kiezers is dat het simpelweg wel. En volgens Van Baalen zijn die kiezers gek! Je stemt bij de gemeenteraadsverkiezingen toch ook niet voor of tegen de gemeente, aldus de VVD'er. Grappig.
Voorman
Bij de Tweede Kamerverkiezingen waren er anders wel heel veel mensen die stemden op een partij die de invloed van de Tweede Kamer langzaamaan weggeeft aan Brussel. 22 mei zullen er fors minder mensen op die partij stemmen, wat ik jullie brom. En dan stapt VVD-voorman Van Baalen 23 mei op.
Maar, en dat kan ik hem niet nazeggen, hij heeft wel een erefunctie!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten