Insta! Suzanne Schulting in de prijzen: 'Sporter van het jaar 2018'

Insta! Suzanne Schulting in de prijzen: 'Sporter van het jaar 2018'

De 21-jarige schaatser uut Grunn viel gisteren in de prijzen toen ze door de jury van NOC*NSF van nominatie werd gebombardeerd tot vrouwelijke sporter van het jaar. Hartstikke mooi natuurlijk want goed schaatsen kan ze zeker. Ze doet aan shorttrack dat iets anders is dan de traditioneel lange baan de 400 meter waar we Sven Kramer van kennen. Niet alleen verschilt de baan in omvang ook het spel is anders. Natuurlijk wint de snelste in beide gevallen, maar bij shorttrack rijden de schaatsers direct tegen elkaar in dezelfde baan. Dat levert natuurlijk spektakel op. Naast snel rijden is Suzanne ook al een bekende Nederlander want ze won hierdoor de gouden plak in Korea op de 1.000 meter.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Veel personen werden er niet genomineerd. Voor de prijs sportman/vrouw van het jaar slechts drie. Uiteindelijk stemde enkel een gecertificeerde jury van de NOC*NSF en dat is op zich wel jammer. Wat meer diversiteit in de nominaties zou fijn zijn. Bijvoorbeeld meer sporters van verschillende disciplines. In 2016 werd Max Verstappen nog verkozen tot sportman van het jaar. Toen haalde hij immers zijn eerste Grand Prix overwinning op 19-jarige leeftijd. Ook Suzanne Schulting valt vroeg in de prijzen met 21 jaar en mooi dat we even mee kunnen kijken in het leven van Suzanne via Instagram. Verder kreeg de mannelijke kandidaat met de naam Kjeld Nuis een prijs. Hij is al wat ouder en zijn blijdschap zal dan nog groter zijn denk ik ook zo. Hij won in Korea ook twee gouden medailles op de Olympische Spelen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Happy to announce that I am gonna race my longtrack competitions for @schaatsteamiko #shorttracklongtrack

Een bericht gedeeld door Suzanne Schulting (@suzanneschulting) op

Verder werd Jeffrey Harlings een motorcrosscoureur genomineerd. In zijn wereldje noemen ze hem ook wel 'The Bullet' dus snel is hij zeker. De 24 jarige crosser uit Geldrop heeft al behoorlijk wat titels achter zijn naam staan. Op achtjarige leeftijd behaalde hij zijn eerste Nederlandse titel op minimotoren. Dit had ongetwijfeld net als in het geval van Schulting prachtige beelden opgeleverd, maar helaas. Jeffrey konden we niet in vinden op Instagram dus de beelden van Jeffrey moeten we aan de fantasie overlaten.

Lees meer over:
Schaatsen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties