Sylvana Simons ligt in de clinch met Nieuwsuur na Rutte-uitzending: 'Waarom pleit jij hem vrij?'

Sylvana Simons ligt in de clinch met Nieuwsuur na Rutte-uitzending: 'Waarom pleit jij hem vrij?'

Den Haag - Sylvana Simons, fractievoorzitter van Bij1, geeft haar maidenspeech in de Tweede Kamer op donderdag 29 april 2021. TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard

BIJ1-leider Sylvana Simons ligt in de clinch met Nieuwsuur-verslaggever Arjan Noorlander. Na de bizarre Rutte-uitzending probeert Niewsuur snel zijn straatje schoon te vegen; volgens redactie was er vooraf niks inhoudelijks afgesproken met de demissionaire premier. Maar iedereen die een kritische vraag erover stelt kan de volle laag verwachten. Zo ook Simons, alleen laat zij absoluut niet over zich heen lopen.

BIJ1-leider Simons vond het nogal opmerkelijk dat Nieuwsuur Rutte neerzette als 'demissionair premier', maar dat Rutte meermaals zélf aangaf bij het programma te zitten als de leider van de VVD. Simons hoopte hierop een antwoord te krijgen, maar in plaats van een antwoord kon ze rekenen op een snauw van verslaggever Noorlander.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Al voor het daadwerkelijke interview met Rutte begon, kon Nieuwsuur al rekenen op flink wat kritiek. En ook na de uitzending bleef de kritiek toenemen. In de Tweede Kamer willen kritische Kamerleden, waaronder Simons, enkele dingen opgehelderd krijgen. In een poging om de reputatie te herstellen probeert Nieuwsuur snel zijn eigen acties goed te praten, dit ten koste van de kritische vragen van Simons in de Kamer. De BIJ1-leider is hier echter niet van gediend en spreekt over het 'vrij pleiten' van Rutte door de redactie.

Simons zet Noorlander terecht op zijn plaats:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Zowel Nieuwsuur als Rutte hebben wat uit te leggen. Want waarom was Rutte daar voor een gesprek voordat de Kamer over hetzelfde onderwerp in debat ging? Dat leden van de Nieuwsuur-redactie zo krampachtig reageren op kritische vragen laat zien dat Simons precies het goede pijnpunt blootlegde. Pak ze allemaal maar aan, Sylvana!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties