Islamitische massamoordenaars van ISIS vermoorden 127 sjiieten in Syrië

Geen categoriefeb 22 2016, 11:00
Maar maak je geen zorgen: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zal ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi binnenkort uitleggen dat zijn interpretatie van de Islam helemaal verkeerd is.
Moskou en Washington zijn bezig om een staakt-het-vuren te creëren voor Syrië, maar ISIS heeft daar duidelijk lak aan. De radicaal-islamitische organisatie voerde gisteren namelijk vreselijke aanslagen uit bij sjiitische heiligdommen in Syrië.
Bij een explosie nabij de Syrische hoofdstad Damascus en de stad Homs kwamen maar liefst 127 mensen -- vooral sjiitische moslims -- om het leven.
De eerste aanslag vond plaats bij de Sayyidah Zaynabmoskee nabij Damascus. Zaynab was de dochter van Ali, het neefje van de islamitische profeet Mohammed en vierde kalief van het islamitische rijk. Zijn dochter werd na de slag bij Kerbala in 680 ontvoerd door de nieuwe machthebbers de Oemmajaden. Tot de aanslag werden er bij de ingang van de moskee portretten verkocht van Hoessein, die net als Ali vermoord werd door soennitische tegenstanders en die, alweer net als zijn vader, door sjiieten gezien wordt als een heilige.
De moskee van Zaynab speelt een bijzonder belangrijke rol in het leven van sjiieten, en dat is natuurlijk precies waarom ISIS deze vreselijke aanslag pleegde. Daarbij kwamen overigens 68 mensen om het leven.
De andere aanslag vond plaats in Homs. Daar waren de slachtoffers eerst en vooral aanhangers van het regime van Bashar al-Assad, de dictator van Syrië. Assad is een alawiet, een islamitische stroming die voortkomt uit de sjiitische islam. In de buurt waar de aanslag gepleegd werd wonen veel mede-alawieten, wat dus feitelijk sjiieten zijn. Volgens ISIS zelf reden twee extremisten naar een bijeenkomst van alawieten toe, waarna ze hun autobommen tot ontploffing brachten.
ISIS is een radicaal-soennitische organisatie die sjiieten en alawieten als ketters beschouwt. De groep massamoordenaars is ervan overtuigd dat deze islamitische 'ketters' het slachtoffer moeten worden van een genocide. Als dat eenmaal gebeurd is, gelooft ISIS, is het tijd om 'grote schoonmaak' te houden in de rest van de wereld, wat betekent dat alle niet-moslims worden afgeslacht. Dat is in de ogen van deze extremisten het grote plan van Allah.
Gelukkig maar dat we in het Westen heel veel leiders hebben die ISIS maar wat graag willen uitleggen dat deze interpretatie van de soennitische islam niet klopt. Want stel je voor dat we hun waanbeelden serieus nemen en ze behandelen als de religieuze kanker die ze zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten